Beba rođena tokom brodoloma i majka poslednje žrtve tragedije kod Lampeduze

Gradonačelnica Lampeduze, Đuzi Nikolini izjavila je da se među žrtvama nalazila mlada žena (20) iz Eritreje, u sedmom mesecu trudnoće, koja se porodila u samrtnoj agoniji.

Prevremeno rođena beba bila je još uvek vezana za majku pupčanom vrpcom kada su ih spasioci izvukli iz olupine broda.

Tragedija majke i novorođenčeta izašla je na videlo tek kad je evropski komesar Žoze Manuel Barozo upitao zašto je jedan kovčeg veći od ostalih, prenosi italijanski list “Mesađero”, koji navodi: “Tada je gradonačelnica morala da iznese u javnost užasnu priču. Njoj su lekari saopštili da je mlada Eritrejka, dok je umirala, na svet donela sina, i da čak nisu ni bili razdvojeni, jer nije bilo vremena.”

Renato Solustri iz specijalne ronilačke policijske jedinice kaže da ne može da spava kada je video njihova dva tela i izneo ih na površinu. Beba je bila između majčinih nogu, ispod spuštenih pantalona.

“Nismo mogli da odemo a da ništa ne uradimo za nju. Izvadili smo je tako što smo napravili ljudski lanac i potom smo je položili na dno okeana. Konopcem smo je vezali za ostala tela, i, uz pomoć ronilačke opreme, izvukli ih na površinu”.

Potreseni Solustri nastavlja sa svojom pričom: “Tek kad smo počeli da dodajemo tela kolegama u spasilačkom čamcu, otkrili smo da joj se među nogama nalazi beba. Nismo mogli da verujemo. Svi smo počeli da plačemo”.

Po naređenju premijera Enrika Lete sve žrtve će dobiti državnu sahranu, koja će se održati na groblju na Siciliji.

Izvor: Blic

Pogledajte još