Evo objašnjenja: Zašto buljiš u moje grudi?! (VIDEO)

Ljudi su jedini sisari kod kojih grudi imaju seksualnu konotaciju. Samo grudi naše vrste se uvećavaju nezavisno od trudnoće, odnosno tokom puberteta, i jedina smo vrsta koja dodiruje i oralno stimuliše bradavice partnera.

Naučnici imaju objašnjenje - u mozgu oba pola ženske grudi asociraju na period dojenja.

"Dok su nas majke dojile, prenosile su nam i moćni hormon koji podstiče formiranje veze između dva bića. Psihološki, kroz život nastavljamo da tragamo za novim izvorom takve duboke fizičke veze", objašnjavaju Leri Jang i Brajan Aleksander, autori knjige "Hemija među nama: Ljubav, seks i nauka privlačnosti".

Supstanca oksitocin kod žene, tokom dojenja, formira trajnu uspomenu na miris, lice i zvuk malenog bića koje doji. Zajedno sa dopaminom, koji se takođe oslobađa tokom dojenja, žena to iskustvo povezuje sa srećom, blagostanjem, uživanjem i drugim prijatnim osećanjima.

Tako je i sa bebom koja će odrasti u muškarca - hemija će se pobrinuti za hormone, a duboko usađena sećanja za prijatno osećanje pri samom pogledu na ženske grudi.

Muškarci su biološki programirani da gledaju u ženske grudi koje su simbol materinstva i produženja vrste.

"Ja sam prvih nekoliko meseci nakon rođenja proveo na majčinim grudima, one su me hranile i održale u životu, zbog čega sam i im i danas zahvalan. One su objekat ljubavi jer osociraju na bezbrižne dane u majčinom naručju, na bezuslovnu roditeljsku ljubav", brani se momak koji je uhvaćen kako bulji u grudi svoje poznanice sa časova joge.

Pogledajte šta je još rekao u vezi sa tim i da li mu je oprošteno:

Izvor: Mondo

Pogledajte još