Ovo će vas obradovati: 3 začina za ravan stomak

Prirodni začini treba da budu temelj zdravog pripremanja jela jer, čak i da pripremate najzdraviju namirnicu, kriva priprema s krivim začinima je može učiniti potpuno nezdravom.

Brojna istraživanja su potvrdila da začini mogu pospešiti mršavljenje. I dok postoje razne vrste začina, stručnjaci su istakli neke od najdelotvornijih za mršavljenje.

Đumbir
Podstiče rad organa za varenje, ali takođe može ublažiti tegobe zbog lošeg varenja, kao što su gasovi, nadutost i grčevi. Koren đumbira ubrzava rad metabolizma i pomaže organima za varenje da pravilno razgrađuju namirnice.

Kurkuma
Bogat je izvor raznih nutritivnih sastojaka, a neka istraživanja su pokazala da je među najzdravijim začinima sveta. Smanjuje rizik od nastanka kancerogenih ćelija, podstiče rad sistema za varenje i sagorevanje masti.

Cimet
Cimet neće direktno podstaći sagorevanje masti, ali će regulisati nivo šećera u krvi i smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 i gojaznosti. Cimet ima protivupalno delovanje i na taj način sprečava nastanak hronične upale u telu koja pogoduje nakupljanju masti na području abdomena.

Izvor: CentarZdravlja.net

Pogledajte još