Bend Fish in Oil prvi put na Beogradskom džez festivalu

Fish in Oil će nastupiti u subotu, 26. oktobra u 19:30 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

"Muzika se menja kao što se i mi menjamo. Trudimo se da svakodnevno napredujemo jer u suprotnom stagniramo. Naša muzika je danas sublimacija svega onoga što volimo da slušamo, svega što smo nekada čuli i što nam je negde u podsvesti. To je nostalgična muzika koja u sebi nosi pobunu bez koje ne bi ni bilo istorije umetnosti“, objašnjava Bratislav Radovanović, gitarista benda.

Prošle godine izdali su svoj prvi album, koji su promovisali na svoj prethodnom nastupu u Domu omladine u okviru projekta "Džez za DŽ!“.

"Naš poslednji nastup u DOB-u je bio jedan od prvih sa našim novim perkusionistom Papa Nikom. Ponovo se vraćamo u Dom omladine, i na Beogradskom džez festivalu publici ćemo predstaviti naš novi album pod nazivom Drnč“, kaže Radovanović i dodaje da ljubitelji džeza nikako ne bi trebalo da propuste ovogodišnji Beogradski džez festival.

"Teško je popularizovati bilo kakve vrednosti u zemlji u kojoj ljudi misle samo na puko preživljavanje, gde niko ne ulaže u kulturu desetinama godina. Posetiocima festivala bih preporučio da vide što više izvođača jer na žalost nemamo baš često priliku da prisustvujemo džez koncertima“, naglašava Radovanović.

Pored Bratislava, Fish in Oil čine još i Dušan Petrović − saksofon, Branislav Radojković − kontrabas, Papa Nik − udaraljke i Feđa Frenklin − bubanj.

U subotu, 26. oktobra, nakon nastupa benda Fish in Oil, od 21:30h u Velikoj sali Doma omladine Beograda, Ana Sofrenović publici će predstaviti projekat "Voices", ekskluzivno pripreman u produkciji Beogradskog džez festivala.

Ulaznice mogu da se kupe na svim biletarnicama Eventima, a cena je 800 dinara za ovaj dupli program!

Pogledajte još