Seku struju zbog pet dinara duga

0

Elektroprivreda Srbije preti Nišlijama da će im obustaviti isporuku struje iako duguju simbolični iznos od po nekoliko dinara! Nišlija Stevan Stanojević umalo se nije onesvestio kada je pre dva dana na kućnu aresu dobio „izveštaj o obustavi isporuke električne energije“ zbog duga od 4,76 dinara.

“Zazvonio je čovek i dao mi da potpišem izveštaj o obustavi električne energije zbog duga. Bio sam zbunjen jer sam redovan platiša i nemam nikakav dug? Odmah sam otišao u EPS da reklamiram”, kaže Stevan za „Blic“.

Njegov račun je zaokružen na celu sumu, pa je uz kamatu narastao do 4,76 dinara.

“Tako, kada meni račun za struju iznosi 808,47 dinara radnica u distribuciji moju uplatnicu zaokruži na 808 dinara i ja toliko platim. Međutim, EPS tvrdi da sam ja njima ostao dužan tih 0,47dinara koji su joj bili ponuđeni”
, navodi Stanojević.

Ništa manji šok nije doživela ni Nišlijka Lidija Vučković koja je dobila isto obaveštenje od EPS-a da će ostati bez struje zbog duga od svega 9,09 dinara.

“Redovan sam platiša pa me šokirala sama najava iskjlučenja, pogotovo za dug od 9,09 dinara. Otišla sam u Elektordistribuciju da pitam kakvu su mi uslugu isporučili koja košta 9,9 dinara jer redovno plaćam račune. Rekli su mi da je to sigurno “kamata na nešto“,
kaže Vučkovićeva.

Direktor za poslovni sistem ogranka Niš u PD „Jugoistok“ Bratislav Džombić kaže da su pomenuti izveštaji o obustavi električne energije sa iznosima od po nekoliko dinara posledica sistemske greške i da nikome struja neće biti isključena.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.