ĐOKOVIĆ KINESKI CAR: Novak odbranio titulu u Šangaju

Đoković je do 39. titule u karijeri, a pete u sezoni došao posle dva sata i 32 minuta igre.

Azija očigledno prija srpskom teniseru, jer je posle Pekinga, osvojio trofej u Šangaju i došao do skora od 20-0 na turnirima u Kini.

Đoković je krenuo silovito, odmah je napravio brejk i napao visokog Argentinca, ne ostvljajući mu ni gram šanse za preokret.

Srpski teniser je bio veoma motivisan u prvom setu, napravio je samo pet grešaka i uz 13 ostvarenih vinera potpuno dominirao na terenu.

U drugom setu viđena je sasvim druga slika. Drugi reket sveta dozvolio je sebi popriličan pad u igri, a u pojedinim trenucima je gubio ravnotežu pri kraju poena.

Argentinac je tada počeo da liči na igrača koji je dan ranije lako pobedio Rafaela Nadala. Novak nije uspevao da pronađe pravi ritam, ali je uprkos tome imao šansu u sedmom gemu da se vrati u igru, ali nije iskoristio tri brejk šanse, pa je Del Potro došao do izjednačenja.

Odlučujući set rešen je u taj brejku, iako je 26-godišnji Beograđanin pri rezultatu 5:4 imao dve meč lopte (40:15).

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, srpski teniser je pokazao zašto je više od 100 nedelja bio najbolji igrač na svetu i sasvim zasluženo je došao do pobede.

Đoković je odbranom titule u Šangaju nastavio borbu sa Nadalom za prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Iako je srpski teniser odbranio 1.000 bodova, Nadal je plasmanom u polufinale povećao prednost, koja sada iznosi 400 boodova (11.520:11.120).

Pogledajte još