Video-rekonstrukcija poslednjih sati pre nestanka Medlin Meken (VIDEO)

U prilogu od oko 25 minuta, između ostalog, biće prikazan i teniski meč između male Medi i njenih roditelja, kao i slike muškaraca viđenih u okolini portugalskog mestašceta Praja da Luz u noći kada je dete nestalo.

U cilju identifikacije mogućih osumnjičenih i eliminacije osoba koje nemaju nikakve veze sa slučajem, britanski detektivi objaviće nekoliko fotorobota, između ostalog i dvojice muškaraca koji govore nemački.

Na video-rekonstrukciji gledaoci će moći da vide devojčicu u ružičastom šorcu, roze majici i sa ružičastim šeširićem na glavi kako trči po teniskom terenu i udara lopticu samo dan-dva pre nego što je nestala iz portugalskog letovališta Algarve.

Osim toga, biće prikazan razgovor sa roditeljima Medlin Meken, koji su bili na večeri u obližnjem restoranu kada im je ćerkica nestala iz apartmana u kome su bili smešteni. Voditeljka emisije Kirsti Jang razgovaraće u studiju sa njima, dok će drugi voditelj Metju Amrolivala analizirati novo težište istrage u mestu u kome je Medi nestala.

Predviđeno je da se u narednim danima slične TV-emisije prikažu i u Holandiji i u Nemačkoj u kojima će se apelovati na javnost da dostavi informacije za koje veruje da bi mogle biti od značaja. U Hendonu, u severozapadnom delu Londona, biće otvoren kol-centar namenjen ovom slučaju.

Glavni inspektor Endi Redvud i njegov tim nedavno su otkrili da bi listing poziva u mobilnoj mreži mogao da odigra ključni značaj u rešavanju slučaja. Detektivi “Skotland jarda” ispitali su 442 osobe i nadaju se da će pronaći što više ljudi koji su u to vreme bili u portugalskom letovalištu.

Otkako je Metropolitenska policija pokrenula istragu, identifikovana je 41 osoba koja bi mogla biti od značaja za rešavanje slučaja, uključujući i 15 Britanaca.

Detektivi su uputili 31 međunarodni zahtev stranim sudovima, uglavnom u evropskim zemljama, radi dobijanja informacija o osobama od značaja za istragu i dozvole za pregled listinga telefonskih poziva. Portugalska policija je zvanično zatvorila slučaj, ali tamošnje vlasti podržavaju istragu “Skotland jarda”, u čije ime istragu sprovodi tim od šest portugalskih detektiva sa sedištem u Farou.



Blic

Pogledajte još