Nikolić o Cvijanu: Napravio je ozbiljan disciplinski prekršaj

0

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Radomir Nikolić rekao je danas da je funkcioner te stranke i narodni poslanik Vladimir Cvijan svojim izjavama "ozbiljno prekršio stranačku disciplinu" i da će stranački organi "vrlo brzo" odlučiti da li će biti pokrenut disciplinski postupak.

“Vidi se da se ne radi o dobroj nameri i da se radi o ozbiljnom disciplinskom prekršaju. On kao funkcioner stranke i narodni poslanik dužan je da poštuje propise i statut stranke,” rekao je Nikolić za agenciju Beta.

On je kazao da je SNS demokratska i uređena stranka u kojoj je dozvoljeno iznositi različita mišljenja.

“Ali postoji način i mesto na kojem se to radi, to su sednice Glavnog odobra ili Predsedništva, a on ni jednom nije iskorstio svoje pravo da tu iznese mišljenje,”
istakao je on.

Dodao je da će uskoro biti održana sednica Predsedništva stranke na kojoj će se odlučiti da li će biti pokrenut disciplinki postupak protiv Cvijana, uz opasku da SNS ima i “važnijih tema”.

Istakao je da je u nadležnosti tog stranačkog organa i da donese odluku o eventualnom isključenju Cvijana iz stranke.

Član Predsedništva SNS Vladimir Cvijan izjavio je da “ne ruši” predsednika te stranke Aleksandra Vučića i potvrdio da se sreo sa optuženim predsednikom Delte Miroslavom Miškovićem.

Cvijan je kritikovao svoju stranku na društvenoj mreži Tviter i, pored ostalog, ocenio da su besmislene optužnice protiv funkcionera Demokratske stranke Borislava Novakovića i vlasnika mesne industrije “Matijević” Petra Matijevića.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.