Kompromisi na koje treba da pristanete ako želite srećnu vezu

Samo zato što ste u vezi ne znači da svaki minut morate da provodite zajedno.

Pronađite ravnotežu (na primer, neka jedno veče u nedelji bude rezervisano za vaše prijatelje, ali subota neka je samo za vas dvoje) i držite se toga.

Uređenje kuće

Vi volite francuski šik, a on preferira minimalizam. Umesto da se svađate, kupujte zajedno i birajte komade koji i jednom i drugom sviđaju. Pozovite dekoratera enterijera (ili neutralnog prijatelja sa sjajnim ukusom) koji će vam pomoći da dođete do izgleda koji vam se oboma sviđa.

Tolerancija na nered
Toliko ste organizovani da držite čarape u fiokama po bojama. Vaš partner, s druge strane, nema nikakav osećaj za red. Rešenje: Rešite se nereda kako biste minimalizirali hrpe ispod kreveta. Prođite kroz svaku sobu i odlučite šta ćete donirati, šta je za spremanje, a šta ćete baciti.

Spavanje
On voli da je soba u potpunom mraku uz klasičnu muziku. Vi volite prigušeno svetlo i potpunu tišinu. Stvorite okruženje u kojem ćete oboje moći da spavate - on s maskom za oči, vi s čepićima za uši - ili spavajte u odvojenim sobama, kao što to čini oko 30 odsto bračnih parova (prema podacima američkog National Sleep Foundationa).

Seksualni život
Vama je dovoljno jednom u dve nedelje. On bi hteo četiri puta nedeljno. - Osim ako nije u pitanju zdravstveni problem ili psihički problem onda vi treba da popustite. Cilj je pronaći se negde u sredini, kako biste oboje bili zadovoljni - kaže terapeut Bree Maresca-Kramer.

Godišnji odmor
Vaš odmor iz snova uključuje peščanu plažu i koktelčiće s malim suncobranima. On želi aktivan adrenalinski odmor. Podelite vreme kako biste imali vreme za mir i pustolovine, ili uzimajte mini odmore odvojeno, savetuje Maresca-Kramer.

Vaspitanje deteta
On je super ležeran, a vi ste mama tigrica koja ima strogo određena pravila vaspitanja. Ovo je nešto o čemu biste trebali da raspravite pre braka (i svakako pre nego što dobijete decu). Ako ne možete da nađete kompromis, potražite stručnu pomoć.

Izvor: 24sata

Pogledajte još