Žene su bolje ubice od muškaraca?

0

Žene ubijaju daleko ređe od muškaraca (u proseku deset puta manje), ali kada to čine, to čine na mnogo kreativniji način, tvrdi austrijski psihijatar Sigrun Rosmanit u svojoj novoj knjizi "Sind Frauen die besheren Merder?" (Da li su žene bolje ubice?).

U intervjuu za magazin “Špigl”, Rosmanit objašnjava da žene maštom kompenzuju nedostatak fizičke snage i navodi primer jedne žene u Aziji koja je ubila svog partnera tako što mu je ljubeći se s njim u grlo gurnula kapsulu sa cijanidom.

“Kombinacija ljubavi i smrti. Da li bi ijednom muškarcu takva ideja pala na pamet?“, zapitala se ona.

Ne treba, međutim, potceniti ubilački potencijal žena. Obično se kaže da su muškarci ti koji su nasilni, brutalni i egocentrični, kao da žene nemaju svoju mračnu stranu. A mnoge žene ne uspevaju da se izbore s tim mrakom, smatra austrijski psihijatar, dodajući da se “lično više boji ženske nego muške osvete”.

Ona smatra da postiji “kritični prag”. Obično se to desi kada određena situacija postane nepodnošljiva. Tada je sve moguće i od žena se može očekivati ono najgore.

Rosmanit, međutim, podseća da žene retko ubijaju nepoznate osobe. U velikoj većini slučajeva, njihove žrtve su prijatelji ili rođaci.

“Veliki broj žena godinama trpi zlostavljanje. Bes eksplodira iznenada. Dešava se da povod bude banalna stvar”
,
navela je ona, dodajući da mnoge žene ubice nisu nikada ranije počinile krivično delo.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.