Ćurčić: Moramo da pripremimo tim za pobedu

"Nema kukanja, moramo da uradimo sve što je do nas da odreagujemo na najbolji način na situaciju u kojoj smo se, moglo bi se reći, našli pomalo neočekivano. Obavili smo dosta razgovora, ubeđen sam da će odnos prema igri biti maksimalan. Jako je važno i da igrači ne osete strah za one situacije 'šta ako...'. To nam nikako nije potrebno", rekao je Ćurčić.

Srbija je pre četiri dana poražena na gostovanju na Kipru s 1:2, Ćurčić je naveo da se u taj meč "podvesno ušlo na blaži način".

"Sada, posle poraza, nema svrhe pričati da je zaista moglo da bude i drugačije. Da je bila bolja realizacija, mnogo ranije bismo rešili pitanje pobednika. Ali, u fudbalu nikad ne možeš da znaš šta sve na terenu može da se dogodi. Jednostavno, u trenutku nam se utakmica 'otela' kontroli. Nismo se snašli i posledica svega toga je konačan rezultat", rekao je on.

Reprezentaciji su priključili igrač Partizana Miloš Jojić i Lazar Ćirković, prvotimca Rada.

"Očekuje nas svakako težak meč. Irski fudbaleri su odgovorni, organizovani i ritam ne menjaju od prvog do 90. minuta. Nemaju psihološki pritisak zbog rezultata. Svesni su da bi teško do pozicija koje vode u baraž i kad si opušten i ne misliš na rezultat, sve ti je lakše. Biće teško, sigurno, ali moramo da budemo optimisti i pripremo tim za pobedu", kazao je Ćurčić.

Meč između Srbije i Severne Irske igra se sutra od 18.00 u Gornjem Milanovcu.

Beta

Pogledajte još