Ćurčić: Moramo da pripremimo tim za pobedu

0

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da će meč protiv Severne Irske u klavlifikacijama za Evropsko prvenstvo biti težak, ali da ekipa mora da se pripremi za pobedu, naročito posle poraza od Kipra.

“Nema kukanja, moramo da uradimo sve što je do nas da odreagujemo na najbolji način na situaciju u kojoj smo se, moglo bi se reći, našli pomalo neočekivano. Obavili smo dosta razgovora, ubeđen sam da će odnos prema igri biti maksimalan. Jako je važno i da igrači ne osete strah za one situacije 'šta ako…'. To nam nikako nije potrebno”, rekao je Ćurčić.

Srbija je pre četiri dana poražena na gostovanju na Kipru s 1:2, Ćurčić je naveo da se u taj meč “podvesno ušlo na blaži način”.

“Sada, posle poraza, nema svrhe pričati da je zaista moglo da bude i drugačije. Da je bila bolja realizacija, mnogo ranije bismo rešili pitanje pobednika. Ali, u fudbalu nikad ne možeš da znaš šta sve na terenu može da se dogodi. Jednostavno, u trenutku nam se utakmica 'otela' kontroli. Nismo se snašli i posledica svega toga je konačan rezultat”, rekao je on.

Reprezentaciji su priključili igrač Partizana Miloš Jojić i Lazar Ćirković, prvotimca Rada.

“Očekuje nas svakako težak meč. Irski fudbaleri su odgovorni, organizovani i ritam ne menjaju od prvog do 90. minuta. Nemaju psihološki pritisak zbog rezultata. Svesni su da bi teško do pozicija koje vode u baraž i kad si opušten i ne misliš na rezultat, sve ti je lakše. Biće teško, sigurno, ali moramo da budemo optimisti i pripremo tim za pobedu”, kazao je Ćurčić.

Meč između Srbije i Severne Irske igra se sutra od 18.00 u Gornjem Milanovcu.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.