Fudbaleri Zvezde: U klubu dezorganizacija, nema ni za šampon!

Na početku otvorenog pisma za javnost fudbaleri crveno-belih demantovali su medijske spekulacije da su organizovali štrajk i naveli da takvog protesta sigurno neće biti.

"To je stav svih igrača i svih članova stručnog štaba. Tu vrstu protesta nikada nećemo primeniti bez obzira na situaciju, jer smatramo da se time ništa ne rešava. Istina je da postoje uslovi za takav vid protesta, ali on se neće desiti", navodi se u pismu.

Dodaje se da su prvotimci Crvene zvezde često bez osnovnih uslova za rad, počev od loših terena za trening, koji se ne održavaju, pa do uslova u svlačionici kad često nema sredstava za kupovinu leda ili čak i šampona i sličnih potrepština.

"Dešava nam se da na gostovanjima manjim klubovima, nego što je Zvezda, uvidimo mnogo bolju organizaciju jer postoji sistem rada i funkcionisanja, što na Marakani nije slučaj", navodi se u pismu.

Fudbaleri Zvezde navode da o finansijskim dugovanjima ne žele da pričaju, jer javnost "zna već dosta".

"Mnogi od nas imaju velikih problema sa stanodavcima jer ne plaćaju kirije. Određena materijalna dobra koja su pojedini igrači kupovali na kredit im se oduzimaju jer ne plaćaju rate na vreme. Naravno, da ima igrača koji su u dosadašnjem delu karijere dovoljno zaradili pa nemaju egzistencijalnih problema, ali velika većina živi od onoga što zarađuje u Zvezdi, a tih sredstava nema",
naveli su igrači Zvezde.

"Na sve to, naslušali smo se neistinitih i neiskrenih obećanja u vezi sa izmirenjima dugova, nagledali prebacivanja 'loptice' sa jednog na drugog člana razjedinjene uprave, jer upravo smo mi najveći svedoci koliko 'klanovi' remete funkcionisanje Crvene zvezde i koliko je u našem klubu 'struja' koje ne rade zajedno veh razjedinjeno", dodaje se u pismu.

Oni su naveli i da "postoje članovi uprave koji u slučaju lošeg rezultata napuštaju stadion usred utakmice", kao i oni koji posle pobede ne dolaze da čestitaju, odnosno nisu preterano srećni.

"Važno je napomenuti da igrači Crvene zvezde nemaju socijalno osiguranje jer se duguje republičkim fondovima koji izdaju knjižice odnosno markice. Većina trenera u stručnom štabu je bez ugovora, jer su im istekli u julu, obećan im je novi, ali od toga ništa, pa je njihov status amaterski", pišu igrači crveno-belih.

Uprkos svemu, kako navode, prvotimci Crvene zvezde trpe najveći pritisak javnosti, i upravo zbog toga žele da javnost od njih čuje "makar delić problema u kojima se klub nalazi".

"Teško je, gotovo nemoguće, biti ono što od tebe milionska armija navijača očekuje, kad iza sebe imaš nejedinstvo i dezorganizaciju uz puno nemaštine i lažnih obećanja. Ne mogu igrači biti krivi za urađeno u prelaznom roku, za nemaštinu i dezorganizaciju", navodi se u pismu.

Oni dodaju da između igrača i članova stručnog štaba, odnosno trenera Slaviše Stojanovića ne postoji nikakav problem ili manjak autoriteta.

"Naprotiv, izuzetno poštujemo sve trenere i tako se ophodimo prema njima, posebno jer znamo da dele našu sudbinu i da nimalo nisu izuzeti iz svih problema koje smo nabrojali", navodi se u pismu

Fudbaleri Zvezde na kraju pisma su istaklu da, uprkos svemu nabrojanom, titula šampiona ostaje cilj.

"Uprkos svemu što smo rekli, titula šampiona za nas ostaje najveći i jedini cilj, želja, odnosno motiv. Zbog titule ćemo žrtvovati sve i zaista zanemariti sve probleme jer želimo da pokažemo sportski i ljudski karakter", navodi se u pismu.

"Sigurno smo da ne postoji niko u klubu ko više od nas želi da postanemo šampioni i sigurni smo da ćemo to i uraditi. Ipak, važno je i da javnost zna u kakvim uslovima žive i rade oni koje najviše optužuju za loš početak sezone i koji su, logično, prvi na udaru. A, najmanje smo krivi za stanje u klubu i situaciju u koju smo dovedeni", napisali su igrači Zvezde.

Beta

Pogledajte još