Širi se pošast "krokodila": Droga koja narkomane bukvalno jede iznutra (VIDEO)

U Rusiji od posledica konzumiranja "krokodila" svake godine umire oko 30.000 ljudi, a veruje se da je oko 250.000 ljudi u ovoj državi zavisno od ove supstance. Zavisnost se širi među mladima, a čak i oni koji nekako uspeju da se odviknu ostaju unakaženi do kraja života.

Margarita Šelkunova se izlečila od zavisnosti, ali je oslepela, ima rak i HIV. Lekari su joj prognozirali još svega nekoliko nedelja života, a suprug joj je preminuo kada je imao 27 godina.

Irina Djadjučenko (35) već dve godine ne koristi drogu. Sa 14 godina je počela da konzumira heroin, a na "krokodil" je prešla kada su lokalni snabdevači završili iza rešetaka. Ćerka inženjera i nastavnice kaže da je vrlo brzo shvatila da lako može sama da smeša "krokodil", pri čemu je jedna doza koštala nepunih pet evra.

Krokodi je već stigao do SAD, a dr Alan Haris, lekar opšte prakse u Glosteru, u Engleskoj, veruje da je otkrio slučaj zavisnosti od "krokodila" i u toj zemlji. U članku objavljenom u listu “Independent” on je napisao da je reč o beskućniku starom tridesetak godina.

“Imao je ‘krater’ na ruci i videle su mu se kosti i tetive”, napisao je dr Haris.

Prema njegovim rečima, ova droga “izaziva veliku zavisnost i može da se pripremi za pola sata".

Izvor: Blic

Pogledajte još