Srpski prehrambeni proizvodi stigli u Ujedinjene Arapske Emirate

0

Soko Štark, Bambi, Medela, Doncafe, Swisslion i mnogi drugi, prvi put su stigli na tržište Bliskog istoka zahvaljujući supermarketu Eurobalkan shop i istoimenoj kompaniji iz Dubajia

“Posle višegodišnjih priprema i uz mnogo truda, konačno smo uspeli da dovedemo srpske proizvode na tržište UAE. Naša dijaspora u Emiratima je poslednjih godina postala toliko velika, a samim tim i potreba za ukusom naših krajeva. Nadamo se da ovim potezom otvaramo mogućnosti našim proizvodjačima za izvoz na još jedno veliko tržište – Bliski istok i Severnu Afriku”, kaže Mirko Dimkovski, jedan od vlasnika kompanije Eurobalkan shop iz Dubajia

Ponuda će se vremenom proširiti, pa će i drugim proizvodjačima iz Srbije biti otvorene mogućnosti za plasman robe na ovo tržište.

EuroBalkan Shop je svečano otvoren u prisustvu zvaničnika Emirata i otpravnika poslova novootvorene ambasade Srbije u UAE Miloša Perišića, koji je najavio podršku srpskim privrednicima u osvajanju novog tržišta.

Sa prvim bakalukom iz ovog supermarketa, na čijim policama ima proizvoda kompanija iz Hrvatske, BiH, Makedonije i drugih zemalja iz regiona, izašli su kupci koji su u pazar stigli i avionom.

“Zbog ukusa iz naših krajeva došao sam čak iz Dohe. Ovo je pravo osveženje za sve nas na Bliskom istoku”
, poručio je jedan od njih, Ivan Djordjević, inženjer koji je stigao iz Dohe, prestonice Katara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.