Cvijan: Pre izbora se u SNS cenilo kada imate mišljenje

Aleksandar Vučić, predsednik SNS i Vladimir Cvijan, nepokorni član Predsedništva

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio je juče da je Cvijan svojim izjavama „ozbiljno prekršio stranačku disciplinu“ i da će stranački organi vrlo brzo odlučiti da li će biti pokrenut disciplinski postupak.

"Vidi se da se ne radi o dobroj nameri i da je reč o ozbiljnom disciplinskom prekršaju. On kao funkcioner stranke i narodni poslanik dužan je da poštuje propise i statut stranke"
, Navodi Nikolić.

On je istakao da je SNS demokratska i uređena stranka u kojoj je dozvoljeno iznositi različita mišljenja.

"Postoji način i mesto za to, to su sednice Glavnog odobra ili Predsedništva, a on nijednom nije iskoristio svoje pravo da tu iznese mišljenje"
, kaže Nikolić.

Cvijan za „Blic“ kaže da ne zna šta znači „stranačka disciplina“.

"Ne vidim čime sam povredio program ili statut stranke. Izraz „stranačka disciplina“ je nešto novo. Mnogo sam uložio u SNS i pobedu programa SNS i predsednika Nikolića na izborima i neću dozvoliti da se bilo ko s tim igra. Pre izbora se u SNS cenilo kada imate svoje mišljenje. Nisam od onih koji će misliti kako im je naređeno jer je to put u autoritarni režim"
, navodi Cvijan.

Svi odbacuju da podele u SNS postoje, a posebno one između struja bivšeg i aktuelnog predsednika stranke Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

"Nema nikakvih podela niti struja. Posebno ne onih koje govore o nekom procepu između Nikolića i Vučića. Na kraju, u koju biste mene struju svrstali"
, pita Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije i predsednik Izvršnog odbora SNS.

Oliver Antić: U opasnosti sam!

Prema informacijama koje imam, bezbednost mi je donekle ugrožena. Više ljudi je o tome obavešteno, a sva saznanja biće prosleđena nadležnim organima, izjavio je juče za „Blic“ Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića.
Antić je dan ranije rekao da je dao izjavu u policiji da, ukoliko mu se nešto desi, obrate pažnju na određeni krivično-pravni postupak. On, međutim, za naše novine nije želeo da precizira o kom predmetu je reč."Ono što sam ja saznao ukazuje na ozbiljan kriminal, ali već sam vam rekao previše", završio je Antić.
Antić je izjavio da je s Vučićem poslednjih 30 godina na istoj strani i da danas tesno sarađuju u borbi protiv mafije u Srbiji.

Vučić je inače rođen 1970. godine i pre 30 godina je bio maloletan.

Blic

Pogledajte još