Primećen Google Street View auto na ulicama Beograda! (FOTO)

Iako još nije potvrđen razlog zbog kojih se ovaj automobil nalazi u srpskoj prestonici, veoma je moguće da će kompanija Google u skorije vreme početi sa detaljnim snimanjem srpskih puteva kako bi korisnicima Maps servisa ponudila tu opciju i u ovoj zemlji.

Podsećamo, srpski premijer Ivica Dačić bio je u poseti Silikonskoj dolini u okviru ICT misije pre nešto više od pet meseci. Tom prilikom za medije je izjavio da su odnosi sa kompanijom Google značajno otopljeni, a vrlo je moguće da je pojavljivanje Street View vozila upravo jedan od koraka koji je ovaj tehnološki gigant predvideo za Srbiju.

(old_image)
Foto: Bane Andreev / Google+

Rodoljub Šabić, poverenik za informisanje i zaštitu podataka o ličnosti, na svom twitteru je u julu saopštio je da je Google podneo formalan zahtev u vezi sa uslovima realizacije projekta Street View u Srbiji.

Državni sekretar u ministarstvu za unutrašnju i spoljnu trgovinu i telekomunikacije, Stefan Lazarević, izjavio je na Twitteru da je prethodnih dana završena sva neophodna dokumentacija za dolazak Google Street View servisa u Srbiju.


Netokracija.com

Pogledajte još