Milijaš dobio britansku radnu dozvolu

BEOGRAD, 2. jula 2009. (Beta) - Bivši kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Milijaš dobio je britansku radnu dozvolu i moći će da igra za svoj novi klub Vulverhempton, javila je televizija Skaj.

Milijaš je pre nekoliko nedelje potpisao ugovor sa novim engleskim prvoligašem, ali nije ispunio odredbu britanskog zakona da za dobijanje radne dozvole mora da odigra 75 odsto mečeva za nacionalni tim u poslednje dve sezone.

Uprava Vulverhemptona obrazložila je slučaj komisiji fudbalskog saveza Engleske (FA), koji je danas odlučio u korist kluba.

Vulverhempton je žalbu zasnovao na činjenici da je Milijaš od septembra prošle godine bio standardni član prvog tima Srbije.

"To su sjajne vesti. Zaista mi je drago što sam sada i zvanično postao fudbaler Vulverhemptona i jedva čekam da zaigram za novi klub", rekao je Milijaš za zvanični sajt Vulverhemptona.

Izvršni direktor kluba Džiz Moksi rekao je da je su čelnici Vulverhemptona od početka bili uvereni u pozitivan rasplet.

"Oduševljeni smo zbog činjenice da je Nenad dobio dozvolu. Od prvog trenutka smo verovali da su argumenti na našoj strani. Imali smo veoma dobar sastanak i sada će se Nenad priključiti ostatku ekipe, koji je na pripremama u Australiji", kazao je Moksi.

Pored Moksija, sastanku sa predstavnicima FA prisustvovao je i trener Vulverhemptona Mik Mekarti.

Pogledajte još