IN MEMORIAM: Danas je šest godina od smrti Tošeta Proeskog

U čast Balkanskog anđela, kako publika ponosno voli da ga zove, organizuje se pregršt manifestacija širom regiona, pa tako na današnji dan fanovi ovog neprežaljenog muzičara završavaju maraton koji se trči od Nove Gradiške, gde je Toše izgubio život, preko Beograda i Skoplja, do Kruševa u kom je odrastao.

Sem fanova iz rodne Makedonije, kao i svake godine, organizovali su se i fanovi iz Srbije, pa će pomen u znak sećanja na Balkanskog anđela biti održan danas u 17:30 u maloj crkvi kod Hrama Svetog Save.

U Makedoniji Spomen kuću Todor Proeski tokom cele godine posećuju mnogi fanovi, a upravo na današnji dan u crkvi će biti služena misa zadušnica, održaće se turnir u rukometu, a danas se očekuju i maratonci koji su krenuli iz Nove Gradiške. Kako saznajemo, maratonci su u Beogradu dočekani u nedelju ujutru ispred Kombank Arene, ali već drugu godinu za redom od naše policije nisu dobili prateće vozilo i dozvolu da trče kroz Srbiju.

(old_image)

Toše Proeski predstavljao je 2004. godine Makedoniju na "Eurosongu", voleo je muziku od malih nogu i bio je zlatan momak kojeg su svi voleli. Obožavali su ga u celom regionu i šire, a njegova smrt, čija se godišnjica danas obeležava, slomila je srca hiljadama fanova na Balkanu.

Svetplus.com

Pogledajte još