Jagodina: Ukradeno 200 slivnih rešetaka

Samo u jednoj noći proteklog vikenda nestalo deset poklopaca, pokazali su danas objavljeni podaci Direkcije za izgradnju grada u Jagodini.

Cena jedne slivne rešetke je oko 15.000 dinara, dok prema procenama, lopovi za njih dobijaju od 200 do 300 dinara, rekao je direktor Direkcije za izgradnju Jagodine Miodrag Jevremović.

Jevremović je naveo da u tim kradjama nije oštećena samo Direkcija koja je nadležna za održavanje komunalne infrastrukture.

"Neodgovorni gradjani masovno kradu slivne rešetke i poklopce, tako da ostaju otvorene rupe koje mogu izazvati veoma teške posledice - od oštećenja motornih vozila do lomova delova tela pešaka i biciklista", rekao je Jevremović novinarima.

On je kazao da je svaka kradja prijavljena policiji, ali da iz policije nikada nije stigao odgovor da li je neko uhvaćen zbog tog krivičnog dela.

"Mi pretpostavljamo ko se time bavi, ali bez materijalnih dokaza ne možemo ništa da uradimo. Imali smo razne sudske tužbe kako fizičkih lica, tako i vozača, da je došlo do povredjivanja i raznih oštećenja na vozilima. U sudu nam kažu da smo mi upravljači javne površine i da smo mi odgovorni, a mi ne možemo za jedan dan da nadoknadimo svu štetu koja se napravi, niti da zatvorimo sve otvore koji su ostali bez poklopaca", objasnio je Jevremović.

On je dodao da se poklopci šahtova kradu i pored upozorenja otpadima i firmama koje se bave otkupom i preradom sekundarnih sirovina da to ne smeju da otkupljuju.

Izvor: Beta

Pogledajte još