Kraj karijere za Nadala?

Naljbolji teniser sveta, Španac Rafa Nadal, mogao bi da bude veoma brzo prinuđen da prekine karijeru zbog očajnog stanja u kojem se nalaze njegova kolena!?
- Nadal ima tendinitis oba kolena još od pre dve godine, a to nikada nisam video kod jednog tako mladog igrača - kaže Sven Greneveld, teniski trener poznat po radu sa Anom
Ivanović i Fernandom Verdaskom. - On je definitivno jedinstven slučaj i činjenica da nije učestvovao na Vimbldonu dokazuje da je stanje veoma loše. 

Zbog ove povrede Nadal je otkazao i učešće u Dejvis kup meču koji očekuje reprezentaciju Španije, a fudbalski trener Šin Korvin ide i korak dalje u “crnim prognozama”.
- Veliki broj sportista zbog ovih problema je prinuđen da pre vremena prekine karijeru - tvrdi Korvin. - Nisu u stanju da pruže maksimum i da izdrže sve napore na treninzima. Nadalova kolena sada izgledaju kao da se radi o čoveku koji ima 33 godine! 

Prema pisanju “Gardijana” Španac trenutno, pored određenih antiinflamatornih lekova, svakodnevno ide na fizioterapiju, ali Sven Greneveld se plaši da je, možda, za sve to kasno... - Ovo što mu se dešava je posledica čestog igranja na tvrdim podlogama - kaže Greneveld. - Dokazano je čak da preveliko treniranje na betonu može dovesti do veoma usporenog rasta!

RAFI SE RAZVODE I RODITELJI... 

Uzrok slabijih partija i povreda poslednjih meseci, prema pisanju britanske štampe, mogao bi da bude i u porodičnim problemima koje ima Rafa Nadal.
Tako, “Tajms” tvrdi da Rafini roditelji Sebastijan i Ana Marija, odavno više ne žive zajedno i da je pitanje dana kada će se i zvanično razvesti.

www.novosti.rs

Pogledajte još