Gornji Milanovac: Ukradeno 25 betonskih stubova

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić je za agenciju Beta rekao da je nabavljeno 120 stubova, koji su se nalazili na stovarištu i ugrađivani po potrebi, a sada je "po papirima utvrđeno gde se nalazi 95, a za ostatak se ne zna, niti ih ima u evidenciji, ni na stovarištu".

"Pošli smo da tražimo kako je nestalo 25 stubova i deset smo pronašli u Takovu kod Dušana Miloševića, koji tvrdi da ih je legalno dobio od bivšeg predsednika Skupšine opštine i direktora ovog javnog preduzeća, a to nigde nije evidentirano", kazao je Vučetić.

Po njegovom objašnjenju, stubovi su deljeni u predizborne svrhe, a to je isključivo nabavljeno za potrebe grada i niko nema pravo da ih ugradi bilo gde, zbog čega će biti podnete prijave nadležnim organima.

Dušan Milošević (61) potvrdjuje da ih je dobio od prethodnih lokalnih funkcionera za naselje Paunovići, gde je planirano postavljanje ulične rasvete od škole, ali nikako da se to uradi i stubovi stoje na livadi.

"Ovlašćen sam da u ime mesne zajednice završim taj posao, a direktor Vučetić je rekao da će ih oterati u grad, i ako to pokuša, ja ću se vezati za bandere, pa neka i mene odvuče s njima", izjavio je Milošević za Betu.

O preostalih 15 bandera ništa se ne zna, a jedna u proseku košta oko 200 evra.

Izvor: Beta

Pogledajte još