Katarina Vit

Osvojila je dve zlatne medalje za Istočnu Nemačku, prvu u Sarajevu 1984. godine, a drugu 1988. godine u Kalgari. Četiri puta je osvojila svetski šampionat (1984, 1985, 1987 i 1988. godine).

Rođena je u Stakenu, u istočnoj Nemačkoj. Trenirala je šest dana u nedelji, nekada i po sedam sati.

1988. godine započela je profesionalnu karijeru što je za tadašnje sportiste iz Istočne Nemačke bila retkost. Provela je tri godine na turneji po Americi sa Brajanom Boitanom koja je odlično prošla. Oprobala se i kao glumica u filmu "karmen na ledu" 1989. godine i za tu ulogu dobila Emi nagradu.

Godine 1994 Vit se vraća na scenu i prvi međunarodni konkurs za zemlje ujedinjene Nemačke.

Njena garderoba bila je zanimljiva i često predmet diskusije. 1994. godine objavila je autobiografiju. Njen oproštaj od pokažite klizanje turneje održan je u februaru i martu 2008 .
(old_image)
Nakon raspada Istočne Nemačke, utvrđeno je da je tajna policija naporno radila da bi odvratila Katarinu da se preseli dajući joj automobila, smeštaj, putovanja i dozvolio

Imala je ulogu u filmu Džeri Megvajer, glumila u filmu Princeza na ledu, dala glas za pesmu na temu " Skate Vith Me", glumila sebe u dve epizode ​​serije Arli.

U decembru 1998. pozirala je gola za Plejboj i to je bio drugi ikada rasprodat broj časopisa (Prvi je bio rasprodat Plejboj sa Merilin Monro).

U novembru 2005 , Vit objavio je roman u kome ona nudi savete izmišljenoj mladoj klizačici na osnovu svog dugogodišnjeg klizanje. Od oktobra 2006 , ona ima svoju TV emisiju "Zvezde na ledu", na nemačkoj stanici Pro Ziben.

Pogledajte još