OTKRIVENO: Ko je "bogati srpski neženja" Don Milisav Huan Gonzales Brizi?

Ko je Don Milisav Huan Gonzales Brzi, “Bogati srpski neženja” čiji je foto album u kitnjastoj ruskoj vili bio jedan od najpopularnijih internet hitova poslednje četiri godine? Ove nedelje je doživeo veliki povratak na onlajn scenu, sa udarnim naslovima po svetskim medijima, od Daily Maila do Huffington Posta, i naravno medija u Srbiji i celoj bivšoj Jugoslaviji. Zahvaljujući herojskoj onlajn pretrazi Marine Galperine iz magazina Animal New York, do odgovora je konačno došao Balkanist.

Galperine je zapravo pomogla da Don Milisav bude otkriven na engleskom govornom području još 2009. godine, ubrzo nakon što su fotografije sa njegovog profila na sajtu za upoznavanje Mambo.ru prenete na blog LiveJournal. Tako smo mogli da zavirimo u usamljeni život (i bizarne murale u kupatilima) buckastog, sedokosog čoveka koji pozira u svilenom bademantilu i bundama među svojim bogatstvima, sa puno belog mermera i zlatnog nameštaja alla Louis XIV.

Međutim, na sajtu za upoznavanje on je bio predstavljen kao “Igor”, 39-godišnji Rus koji živi u Sankt Petersburgu i traži “dostojnu Pepeljugu” uzrasta između 16 i 20 godina. Ipak, kako je Galperina danas otkrila, gospodin na slici se ne zove ni Igor, prenosi Balkanist.

(old_image)

Kako je onda “Igor” uopšte postao “Don Milisav Huan Gonzales Brzi”? Nismo sasvim sigurni, ali šest nedelja nakon što je Galopina pisala o Igoru, neko je na srpskom anime forumu započeo diskusiju sledećom porukom:

“SVIM NEUDATIM KOJE ZELE DA ZIVOT PROVEDU PORED MENE U SVIM LEPOTAMA MOG DOMA U NASTAVKU MOGU VIDETI SVE CARI MOG DOMA KOJI SAM SA UKUSOM SREDJIVAO MOZDA BAS ZA TEBE.

DON -MILISAV- HUAN -GONZALEZ -BRZI.

JAVITE SE.”

To je prvi pomen ovog imena na internetu. Nakon Igorovih fotografija, poruka je završena sa “+33 8652 2562”. Prigodno, +338 su prve tri cifre pozivnog broja za francuski Versaj. Ali sam broj je lažan zato što je prekratak. Od svega što smo uspeli da pronađemo, nijedna od ruskih verzija teksta ne sadrži francuski broj telefona, pa je verovatno da je “Igor” postao Don Milisav na srpskom anime forumu, prenosi Balkanist.

Dakle, ko je čovek u lažnom ruskom Versaju?

Galperinina je otkrila da je on “Veliki Sveti Carević” Vilhelm Ulfar Vilhelmsson Romanov, čovek sa severnog Islanda koji (ponekad) živi u Letoniji. On je lider islandskog kulta zvanog Večni život i tvrdi da je njegova majka velika vojvotkinja Anastasia Nikolajevna Romanova iz Rusije, koju su 1918. godine pogubili Boljševici.

(old_image)

Ceo tekst pročitajte na sajtu Balkanist.net

Pogledajte još