Otvoren SOFEST

38. SOFEST otvoren u atmosferi sličnoj prethodnim izdanjima ovog festivala domaće filmske produkcije: defileom oldtajmera, koncertom i vatrometom.

Kao i prethodnih godina, svečano otvaranje SOFEST-a počelo je defileom centrom Sopota, gde su se u oldtajmerima provozali domaći filmski autori i glumci, među kojima su bili Mirjana Karanović, Lazar Ristovski, Nebojša Glogovac, Branko Cvejić, Nikola Đuričko, Srdan Golubović, Goran Marković, Srđan Miletić, Miki Krstović, Voja Brajović, Danica Maksimović, Zoran Simjanović, Josif Tatić i drugi. 

Posle defilea, nastupio je gudački kvartet "Intermeco" iz Beograda, sa kolažom popularne svetske filmske muzike. 

Nakon kraćeg koncerta, glumac Branislav Trifunović, odajući počast legendi srpskog glumišta Pavlu Vujisiću, proglasio je ovogodišnji SOFEST otvorenim, nakon čega je usledio vatromet. Inače, Trifunović je zvezda dva, od svega devet filmova, koji će se takmičiti na ovom Festivalu: "Tamo i ovde" Darka Lungulova i najnovijeg filma Miroslava Momčilovića "Čekaj me, ja sigurno neću doći", koji je i otvorio ovogodišnji SOFEST. 

Svečanom otvaranju je na ulicama Sopota prisustvovalo je nekoliko stotina građana ove beogradske opštine, a ostali su bili u prilici da događaj isprate u direktnom prenosu na televiziji Studio B. 

Sve informacije o ovogodišnjem SOFEST-u možete pronaći ovde.

K.M.

Pogledajte još