Ko je odgovoran za masakr štenaca u Resniku ?

Kada se bude prikupilo dovoljno podataka, biće podignuta krivična prijava, a odgovorni će se teretiti za krivično delo mučenja, zlostavljanja i ubijanja, nezvanično saznajemo od izvora bliskog policijskoj istrazi koja je pokrenuta povodom linča štenaca u Resniku.

Prema našim saznanjima, potvrđeno je da je stric dečaka policajac u policijskoj stanici u Resniku, pa se pretpostavlja da je majka dečaka, koja je pretila policijom ukoliko bilo ko prijavi njenog sina, mislila da će od njega dobiti neku vrstu zaštite.

Drugi policajac koji je takođe bio na licu mesta je izjavio da je zgrožen scenama koje je zatekao, ali i da ga je začudilo da je dečak sposoban za takvo delo, jer ga zna kao mirno dete.

Na fotografijama se može videti da su neki štenci bili živi u trenutku paljenja i mučenja, a obdukcija neće biti rađena jer je jasno u kom stanju su dovezeni, navodi naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Prema saznanjima našeg portala, prikupljanje dokaza će trajati narednih nekoliko dana, kako bi se uključile i sve socijalne službe.

"Potrebno je prikupiti sve moguće dokaze, kako bi se odredila kazna. Pošto su u pitanju maloletna lica koja ne mogu biti kažnjena, ukoliko se ispostavi da su krivi za ubijanje i mučenje štenaca, deca će biti uključena u socijalni program kako bi im se pomoglo, ukoliko je to moguće,"
navodi izvor blizak istrazi.

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS postavlja pitanje da li će roditelji odgovarati za delo svoje dece, odnosno smrt životinja koje je krivično delo i kažnjivo je zakonom.

"Zgroženi smo vešću da su deca učinila ovakav zločin i ubistvo. Deca bi trebalo da se smeste u psihijatrijske ustanove, jer ako je dete sa 10-11 godina u stanju da iseče nožem štene, da ga zapali i na kraju izgazi nogama tu postoji ozbiljna potreba za psihijatrijskim lečenjem i ovo treba krajnje ozbiljno shvatiti,"
izjavila je za Telegraf zastupnik ovog udruženja, Lana Đorđević.

Podsećamo da je u nedelju uveče u beogradskom naselju Resnik, pronađeno devet mrtvih štenaca, vidno mučenih, a koju su prema rečima očevidaca, desetogodišnjaci spalili, sekli i potom izgazili pred grupom od 15-oro istraumirane dece.

Izvor: Telegraf.rs / Autor: Sanja Ćurčić

Pogledajte još