Vulinu će sutra biti zabranjeno da uđe na KiM

Ta informacija Tanjugu je potvrđena u Euleksu, kao i iz izvora bliskih kosovskoj vladi.

Vulin bi sutra trebalo da sa ministarkom energetike Zoranom MIhajlović poseti energetska javna preduzeća i više lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji.

U Euleksu kažu da nemaju nikakvu informaciju što se tiče ministarke Mihajlović.

Kako je ranije najavljeno, Mihajlović i Vulin započeće posetu KiM obilaskom akumulacije i hidroelektrane Gazivode, zajedno sa direktorom JP "Ibar" u Zubinom Potoku Predragom Božovićem, saopštilo je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Potom će uslediti poseta trafostanici Valač, za koju je briselskim sporazumom predviđeno da se uradi rekonekcija dalekovoda od 110 kilovolti, što će doprineti većoj stabilnosti snabdevanja električnom energijom opština na severu KiM.

U Valaču će ministri razgovarati sa direktorom Pogona prenosa Obilić (TS Valač), koji je u sastavu Elektromreže Srbije, kao i sa predstavnicima lokalne samouprave i kandidatom za gradonačelnika Zubinog Potoka Stevanom Vulovićem.

Na severu Kosova, Mihajlović će obići i Rudarsko-topioničarski basen "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, gde će razgovarati sa generalnim direkorom Jovanom Dimkićem, kandidatom za gradonačelnika Leposavića Draganom Jablanovićem i zaposlenima u "Trepči".

Ministri Mihajlović i Vulin uputiće se zatim u Gračanicu, gde će obići istoimeni manastir u prisustvu episkopa raško - prizrenskog Teodosija.

U Gračanici je predviđen susret i sa načelnikom Kosovskog okruga Vladetom Kostićem, kandidatom za gradonačelnika Gračanice Branimirom Stojanovićem, kao i sa zaposlenima u zavisnim preduzećima EPS-a na KiM.

Planirano je, takođe, da se tokom posete Gračanici uruči i humanitarna pomoć - šporeti "smederevci: i prehrambene namirnice, koju je obezbedilo više donatora, a namenjeni su socijalno ugroženim porodicama na centralnom Kosovu.

Ministri će posetu završiti u Prekovcu, selu u opštini Novo Brdo, gde će se sastati sa načelnikom Kosovsko-pomoravskog okruga Srđanom Mitrovićem, predstavnicima lokalne samouprave, direktorom centra za socijalni rad i nosiocima lista i kandidatima za odbornike na predstojećim lokalnim izborima.

Izvor: Blic

Pogledajte još