Saveti za uspešan virtuelni razgovor za posao

Ali, to što vas od potencijalnog budućeg poslodavca deli ekran nikako ne znači da možete bilo kako da se ponašate. Pogledajte nekoliko saveta za uspešan virtuelni razgovor za posao.

1. Tehnologija
Pre svakog intervjua trebali bi da proverite da li vam sve radi kako treba (mikrofon, kamera), koja vam je lozinka i da li vam se baš u tom trenutku skida neki film ili serija. Takođe, obratite pažnju na svoje korisničko ime jer "slatka mala" i slično nisu baš primerena imena za intervju za posao.

2. Prostor
Neka vam prostor u kome boravite bude sređen. Ne bi bilo lepo da vaš potencijalni budući poslodavac vidi nesređen krevet ili razbacanu garderobu po celoj sobi. Polica sa knjigama ili kutak sa neutralnim bojama, su kadrovi sa kojima ne možete da pogrešite.

3. Odeća
Iako intervju obavljate od kuće sredite se kao da idete da se sretnete sa poslodavcem. Košulja i suknja ili pantaloon su uvek pravi izbor, kao i čista puštena kosa ili uredna punđa. Bila bi poželjna i osnovna šminka kao što su rumenilo, puder i mascara.Ne zaboravite da se može desiti da u toku intervjua morate da ustanete tako da ne bi bilo lepo da vaš poslodavac vidi donji deo pidžame.

4. Bez ometanja

Upozorite sve ukućane da imate intervju i zamolite ih da vas ne ometaju za to vreme. Takođe, nemojte da zaboravite da ugasite ton na mobilnom telefonu kako vas ne bi ometali pozivi i poruke. Kućni ljubimci u kadru, koliko god bili slatki, nisu poželjni.

5. Govor tela
Važno je da napravite pravi ugao kamere koja mora biti usmerena direktno u vaše lice. Sedite uspravno i izbegavajte ljuljanje na stolici kao i sedanje na rukama.

Izvor: 24sata

Pogledajte još