Šoštar: Optužbe Crvene zvezde su smešne

Šoštar je optužbe na njegov račun nazvao "smešnim", istakavši da "nikad nije i da nikad neće stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta".

"Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo. Voleo bih da sam tako moćan, kako misle u Crvenoj zvezdi, jer bi tada bilo bolje i njima i vaterpolu. Ono gde sam iskoristio svoj uticaj kao novi član LEN Biroa jeste dobijanje i organizacija fajnal-fora u Beogradu, na kome je srpski vaterpolo imao svoju promociju", navodi se, između ostalog, u izjavi predsednika SSS.

"Slika koja je tada poslata iz Beograda i Srbije u svet bila je predivna, a Crvena zvezda je postala šampion Evrope. Zar sam i zato kriv?", dodao je Šoštar.

On je konstatovao da je novi sistem takmičenja u Ligi šampiona, koji je promovisao LEN, pokušaj da se podigne nivo interesovanja u ovom takmičenju.

"Reč je o potpuno novom prilazu u organizaciji koja ima za cilj da se obezbede sredstva za sve klubove učesnike, koja će im sigurno mnogo značiti u ovo teško vreme besparice i borbe za goli život. Uvek ću da se radujem uspesima Zvezde u evropskim razmerama, ali bi i komšije trebalo da shvate da Partizan nije kriv što postoji gotovo 60 godina i što je jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Evropi. Optužbe Crvene zvezde mogu da imenujem kao smešne, ali ovakvi istupi su vrlo opasni i mogu da budu veoma štetni, generalno, za naš vaterpolo u međunarodnim okvirima. Za to ne želim i neću da budem kriv",
poručio je Šoštar.

Ranije danas predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić rekao je na konferenciji za medije da "razume" što Šoštar radi u interesu Partizana, ali da mora da ima u vidu da još tri srpska kluba igraju u evropskim takmičenjima.

Crveno-beli, koji su aktuelni prvaci Evrope, kritikovali su novi sistem takmičenja, nakon što je žrebom određeno da se u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona sastanu sa višestrukim kontinentalnim prvakom, italijanskim Pro Rekom.

Pogledajte još