„Gugl strit vju“ nas snima od sledeće srede

Pre nekoliko meseci kompanija „Gugl“ je zatražila mišljenje poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića o ovom servisu, odnosno o tome u okviru kojih zakonskih regulativa treba da posluju.

Iako jedno vreme nije bilo nikakvih informacija o tom servisu, u utorak je primećeno vozilo kompanije „Gugl“ u Beogradu, a tokom jučerašnjeg dana stigla je i zvanična potvrda o početku snimanja za „Strit vju“.

"Mnogi naši korisnici u Srbiji govorili su nam kako bi voleli da imaju „Strit vju“ servis dostupan i za Srbiju. Sa zadovoljstvom možemo objaviti kako počinjemo da vozimo kroz Srbiju i da ćemo kroz „Gugl Strit vju“ omogućiti korisnicima da virtuelno proputuju kroz tu zemlju. „Strit vju“ će predstaviti prelepe ulice i prizore Srbije čitavom svetu. Ova usluga stvoriće mnoge pogodnosti i za korisnike i kompanije u Srbiji",
izjavio je Ulf Spicer, program menadžer za „Strit vju“ u kompaniji „Gugl“.

(old_image)

Istu informaciju je potvrdio Rodoljub Šabić, koji je najavio početak snimanja naredne nedelje.

"U komunikaciji za koju se može reći da je za ovakve prilike trajala kratko, ali koja je ipak morala potrajati nekoliko meseci, „Guglu“ je skrenuta pažnja na neophodnost poštovanja standarda zaštite privatnosti, odnosno obrade podataka o ličnosti", rekao je Šabić.

Prema njegovim rečima, „Strit vju“ će morati da posluje u okvirima koji važe i u EU. To znači da će morati da zamagli lica prolaznika, ali i tablice automobila i brojeve kuća. Ujedno, „Guglu“ je zabranjeno da prikuplja podatke o Wi-Fi mrežama korisnika.

Izvor: 24sata

Pogledajte još