Nastavlja se štrajk: Glavna autobuska u Kragujevcu pod blokadom

"Ni danas ne saobraćaju naši autobusi u međugradskom i međumesnom saobraćaju, a onemogućen je i ulazak drugih prevoznika u stanicu", rekao je Bulatović.

On je rekao da radnici od države i gradske uprave, koji su vlasnici više od 50 odsto akcija "Autosaobraćaja", traže rešenje za probleme tog preduzeća čiji radnici devet meseci nisu primili platu.

"Tražimo realizaciju socijalnog programa za koji su se radnici izjasnili pre dve godine kada se oko 250 zaposlenih od oko 500 odlučilo za odlazak iz preduzeća", naveo je Bulatović.

Preduzeće "Autosaobraćaj" početkom oktobra ostalo je bez posla u lokalnom saobraćaju, pošto je gradska uprava odlučila da raskine ugovor o prevozu putnika, zbog velikog broja primedbi građana na neredovnost polazaka.

Grad Kragujevac je vlasnik 24 odsto akcija i "Autosaobraćaju", i kako je nedavno izjavio gradonačelnik Veroljub Stevanović, tom preduzeću ne duguje ni dinar.

Ugovor sa "Autosaobraćajem" nedavno je raskinula i opština Topola, a potom i raspisala javni poziv za novog prevoznika. Predsednik opštine Dragan Jovanović kaže da opština ne duguju ništa "Autosaobraćaju", već da to preduzeće njima duguje oko 3,5 miliona dinara za poreze.

Problemi najstarijeg šumadijsko prevoznika počeli su pre više od 10 godina kada su radnici vlasnici 60 odsto akcija odlučili da ih poklone tadašnjem direktoru koji je kasnije uhapšen zbog malverzacija.

I raniji direktori nisu uspeli da konsoliduju preduzeće, pa danas "Autosaobraćaj" duguje oko 650 miliona dinara, a sva imovina, izuzev glavne autobuske stanice koja donosi najviše prihoda, je pod hipotekom.

Izvor: Kurir

Pogledajte još