Odustao od žalbe: Ubica s Medaka prihvatio 15 godina zatvora

0

Aleksandar Šundić (23) odustao je od žalbe pred Apelacionim sudom na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora jer je zimus zadavio bivšu devojku Stelu Gundelj čime je presuda protiv njega postala pravosnažna.

Šundić je na početku javne sednice na kojoj je Apelacioni sud danas trebalo da razmotri navode njegove žalbe i presude nakon konsultacija sa svojim braniocem, rekao sudskom veću da povlači žalbu.

Tim njegovim postupkom presuda Višeg suda u Beogradu kojom je letos osuđen je ostala je na snazi i postala pravosnažna, rekla je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

U ovom slučaju tužilaštvo nije imalo pravo da uloži žalbu jer je 15 godina najviša zakonom zaprećena kazna za krivčno delo ubistva za koje je Šundić optužen.

Šundić je Stelu (26) zadavio 13. februara ove godine u njenom iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Medaković. Prema pisanju pojedinih medija, navodno je mesec dana pre ubistva raskinula ljubavnu vezu sa Šundićem.

Šundić se tokom suđenja u Višem sudu u Beogradu izvinuo porodici devojke koju je ubio, izjavio im saučešće i rekao da se kaje. “Da mogu da je vratim dao bih svoj život za nju”, rekao je Šundić.

Šundić je prilikom saslušanja u istrazi u februaru ove godine pokušao samoubistvo kada je skočio kroz prozor zgrade suda.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.