Delta: Mišković nikada nije poslovao sa inkriminisanim licima

"Iako Holding ne komentariše medijske spekulacije, ovoga puta izloženi smo vrhuncu agresivne kampanje, koja nam nanosi veliku štetu u zemlji, u regionu i svetu, zbog čega smo prinuđeni da branimo svoj ugled i svoje poslovanje, u nadi da će državni organi i mediji prestati da se bave nerazumnim spekulacijama", navodi se u saopštenju "Delta holdinga".

Delta holding je navela da je zbog "nastavka i pojačavanja nezapamćene hajke koja se vodi protiv Delte i njegovog predsednika, Kompanija prinuđena da ponovo odgovori na spekulacije koje se iznose u javnosti i ugrožavaju ugled Kompanije i egzistenciju 8.000 porodica čiji članovi u njoj rade".

"U skladu sa dobrom korporativnom praksom, Delta Holding, njegovi zaposleni, njegov predsednik, kao i članovi porodice predsednika Kompanije, apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama, što je predsednik Mišković danas u policiji, u svojstvu građanina, i objasnio", navodi se u saopštenju.

Ranije danas, Mišković je bio na saslušanju u Policijskoj upravi Novi Beograd gde je dva i po sata u svojstvu građanina odgovarao na pitanja policije, a kako Tanjug saznaje, Mišković je dao izjavu o navodnom poslovanju sa firmama odbeglog narko bosa Darka Šarića.

U medijima se više puta pominjala veza Miškovića i Šarića, ali vlasnik "Delte" nikada nije komentarisao te medijske navode. Međutim, njegovog sina Marka u vezu sa odbeglim narko-bosom doveo je jedan od Šarićevih saradnika i optuženi u procesu za pranje para stečenih preprodajom kokaina Nebojša Jestrović na suđenju pred Specijalnim sudom, govoreći o saradnji preko dve ofšor kompanije registrovane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prošle godine, neposredno pred prvo hapšenje Marka i Miroslava Miškovića 12. decembra, "Novi magazin" je objavio tekst u kom se poziva na dokumentaciju koju je otkrila srpska policija, a koja je zatim prosleđena vlastima Austrije i tiče se navodne saradnje Miškovića i Šarića u izgradnji naselja Belvil na Novom Beogradu.

Tom dokumentacijom, kako je preneo taj list, pokazuje swe da su između Miškovića i Šarića izvršene dve transakcije teške tri i dva miliona evra.

Izvor: Blic

Pogledajte još