Bitef teatar: „Medejin krik” 18. oktobra

0

Predstava trupe Inner world theatre „Medejin krik” autorskog tima Sašo i Mojtina Juncer održaće se u petak, 18. oktobra na sceni Bitef teatra, s početkom u 20 časova.

U vreme post-dramskog teatra Sašo i Mojtina Jurcer, pomerajući granice između pozorišta, savremenog plesa, opere i performansa, predstavom „Medejin krik“ vraćaju pozorište u pre-dramski okvir njegovog nastanka, okrećuči se simplifikovanosti ritualnih korena tragedije, u kojoj čovek izlaze pred ljude ili među njih, a da sa njima podeli misteriju svoje patnje.

U ovoj neverbalnoj predstavi do kraja žrtvuju reč kao sredstvo teatarskog izražaja te služeći se glasom, pokretom i zvukom fizičkih radnji te pokretnim slikama – prepričavaju Medeju iz perspektive njenog kraja.

MEDEJIN KRIK predstavljen je na više značajnih međunarodnih festivala, između ostalih i na MITTEFEST-u na kom je predstava žanrovski formulisana kao “demonstracija virtuoznosti“. Na festivalu novih teatarskih formi u Solunu naišla je na fantastičan odaziv publike, a na prestižnom moskovskom festivalu SOLO, novina IZVESTIA proglasila je jednom od najznačajnijih predstava festivala. Predstava je dobila i odlične kritike na azijskom festivalu savremenog teatra ACTFEST u Šangaju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.