Pronašao porodicu posle 24 godine zahvaljujući tetovaži

Kako prenosi AFP, Ganeš Ragunat Dangade odvoji se od roditelja 1989. prilikom ukrcavanja u voz, kada mu je bilo svega šest godina. Ostao je sam u prenaseljenom Bombaju, gde je o njemu preuzeo brigu jedan ribar pre nego što ga je smestio u sirotište.

Godinama kasnije prelistavao je dosijee izgubljenih osoba u policijskim stanicama, da bi na kraju 2011. i sam postao policajac.

"Nikada nisam prestao da tražim porodicu"
, kazao je Dangade, dodajući da je svoju istragu vodio na osnovu jedinog dokaza koji je imao: imena majke, Mande, istetoviranog na desnoj ruci.

Još jednu dragocenu informaciju dobio je u sirotištu u kojem je odrastao, gde mu je rečeno da je po dolasku, na pitanje gde živi, odgovarao “Mama Bandža”, što je naziv šumovitog predgrađa Bombaja.

Početkom ovog meseca, Dangade je otišao u taj deo grada sa svojim kolegama, tragajući za Mandom. Uputili su ga do kolibe starice koja tu već godinama živi.
Ona im je ispričala da je nekada davno izgubila sina, a kada su je pitali da li je dete imalo neki poseban znak raspoznavanja, ona je rekla da je imao tetovažu na ruci.

"Čim sam joj pokazao tetovažu odmah ju je prepoznala. Dugo smo ćutali, a zatim smo se zagrlili i plakali"
, kazao je mladi policajac, koji je saznao da ima i dva brata i sestru i sada koristi svaki slobodan trenutak da bude sa svojom porodicom.

Blic

Pogledajte još