Direktor Petoletke ministru privrede - Zašto nema mesta za nas ?!

Uz konstataciju da su u Prvoj petoletki "zaprepašćeni" što za njene predstavnike nema mesta na sutrašnjoj konferenciji, Panić u pismu dostavljenom medijima, pita "za koga ima mesta, ako za najveći metalski kompleks u Srbiji zbog ograničenog kapaciteta sale tu nema prostora".

Ranije danas, na konferenciji za novinare, direktor PPT je kazao novinarima da se obratio ministru privrede Saši Raduloviću od koga je zatražio odgovore o daljem subvencionisanju PPT i razgovorima koji su vođeni sa beloruskim "Amkodorom".

Odgovora, prema Panićevim rečima, nije bilo, ali je izrazio nadu da će ih sutra dobiti na "Restart" konferenciji. "Dobili smo poziv da sutra učestvujemo na konferenciji Restart koju u Agenciji za privatizaciju organizuje Ministarstvo privrede, i nadam se da ćemo sutra dobiti neke odgovore po pitanju dalje sudbine 4.000 radnika", rekao je on na konferenciji za novinare.

U međuvremenu je Ministarstvo privrede u pisanoj formi zahvalilo kompaniji što je iskazala želju da učestvuje na konferenciji, ali da "zbog ograničcenog kapaciteta sale" nije u mogućnosti da prihvati njenu prijavu, rečeno je Tanjugu u Prvoj petoletki.

Panić u pismu navodi da PPT sa 4.000 radnika uspešno posluje i realizuje više od 35 miliona evra godišnje, a da je beloruski "Amkodor" pokazao apsolutno interesovanje za ostvarivanje strateškog partnerstva sa Petoletkom u koju želi da uloži 15 miliona evra.

"Svojim ponašanjem na sastanku sa njima uspeli ste da dosadašnje pregovore poništite i da ugrozite našu saradnju sa njima koja traje više od decenije. Iako nismo razumeli taj postupak prihvatili smo da možda imate bolju viziju ili strateškog partnera za nas, a ispostavilo se da nemate vremena za nas i da vas ne interesuje šta predstavnici preduzeća u restrukturiranju imaju da kažu o merama koje ćete sutra predstaviti"
, navodi se u pismu ministru privrede.

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić (URS) nedavno je tvrdio da su ga iz beloruske kompanije "Amkodor" koja je iskazala interesovanje za kupovinu tri društva PPT obavestili da su nezadovoljni razgovorima koje su vodili sa ministrom Radulovićem i da postoji mogućost da odustanu od privatizacije.

S druge strane, iz Ministarstva privrede je stiglo saopštenje da razgovori sa beloruskim "Amkodorom" nisu prekinuti. Ministarstvo je tada takođe najavilo novi, transparentan pristup prodaji preduzeća najavljujući "kraj katastrofalnim privatizacijama koje su opljačkale Srbiju".

Izvor: Blic

Pogledajte još