Radonjić: Imali smo šansu da pobedimo!

"Crveno-beli" su pred 19.000 navijala poraženi od ruskog tima 87:84, iako su u poslednjem minutu uspeli da nadoknade 13 poena zaostatka na samo koš deficita.

"Imali smo pad koncentracije u poslednjem periodu koji je ekipa iz Krasnodara iskoristila vezanim torjkama.Ipak, imali smo čak šansu da pobedimo. Ono što je bio problem je previše gresaka u defanizi", rekao je Radonjić.

"Čestitke Kubanju, ako se pravi analiza onako globalno, treba videti da smo u prvoj četvrtini primili previše koševa, primili dosta laganih koševa, a naša dobra igra posle toga, do momenta kada je protivnik u poslednjem periodu napravio prednost, koju smo na kraju smo pokušali da stignemo. Previše grešaka dovelo do poraza. Hvala publici koja nas je fantastično bodrila, mi se okrećemo sledećoj utakmici, u nedelju sa Olimpijom", dodao je Radonjić.

Trener 'crveno-belih' rekao je da je nekoliko ključnih promašaja odlučilo pobednika.

"Mislim da se previše apostrofiralo tih 14 godina, u trenucima kada se donose odluke, posebno u završnici to ne može da bude najvažnije. Ali u trenucima kada smo mogli da stignemo, promašili smo lake poene, ulaz Blažiča, koš Nelsona, ali je utakmica tako tekla da su oni stigli do prednosti, a mi stigli do pozicije da možda preokrenemo, ali su iskustvom iskoristili sve šanse koje smo im mi dali.Moramo da ispravimo greške, posebno u fazi odbrane, ako želimo da napravimo bolji rezultat. Moramo da igramo bolje nego što je slučaj bilo sada", istakao je Radonjić.

On ističe da bi se pobeđivalo u Evroligi, ekipa mora da ima kontinuitet tokom celog meča.

"Mi smo igrali sa dosta oscilacija kada se pogleda ceo meč. Bilo perioda sjajne i loše odbrane, mora da se podigne kontinuitet kvaliteta i kada je najvažnije budemo najbolji, a da se loš period ne oduži kao što je slučaj bio sada",
rekao je trener Zvezde.

Radonjić je istakao da je zadovoljan pojačanjima i da se ekipa sada okreće sledećem protivniku.

"Sigurno da svaki protivnik želi pobedu protiv Zvezde. Olimpija se bolje pokazala protiv Varezea nego na prethodnim utakmicama. Moramo izvući pouke, nema puno vremena, iskoristiti period da se psihiloški pripremimo za taj duel. Naravno, želimo pobedu", zaključio je Radonjić.

Pogledajte još