Mihajlović: Izlazak Srba na izbore od ogromne važnosti

Mihajlović je, sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije Aleksandrom Vulinom, obišla hidroelektranu „Gazivode“, trafostanicu Valač koja je značajna za sigurno snabdevanje strujom opština sa severa pokrajine kao i rudarsko-topioničarski basen „Trepča“.

Mihajlović je u manastiru Gračanica dočekao vladika raško-prizrenski Teodosije, a potom je posetila i selo Prekovac u opštini Novo Brdo u kome žive Srbi.

Ona je u porti manastira Gračanica izjavila da je izlazak Srba na kosovske lokalne od ogromne važnosti jer će im omogućiti da u budućnosti sami učestvuju u rešavanju životnih problema i posebno istakla da srpski narod na Kosovu dobro zna da je Srbija uz njega.

(old_image)
Foto: Beta

Kako je rekla, izbori su preduslov da bude uspostavljena Zajednica srpskih opština.

Mihajlović je razgovarala i sa načelnikom Kosovskog okruga Vladetom Kostićem, kao i sa zaposlenima u zavisnim preduzećima EPS na Kosovu i Metohiji.

Tokom obilaska trafostanice Valač, gde je u skladu sa Briselskim sporazumom o energetici izvršena rekonekcija dalekovoda od 110 volti, Mihajlović je izjavila da će sever Kosova imati sigurno snabdevanje strujom, što je jedan od najvažnijih zadataka Vlade Srbije i svih pregovora koji su vođeni u oblasti energetike.

(old_image)
Foto: Beta

Ona je još jednom naglasila i da će svi radnici, koji su poslom vezani za Ministarstvo energetike na čijem je ona čelu, ostati u sastavu Elektromreže Srbije (EMS) i nakon održavanja lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

"Naravno da naši radnici ostaju u sistemu EMS za sada. To jeste bila jedna od teških i mukotrpnih tačaka naših pregovora, ali ta stvar je završena i to su radnici
Elektromreže Srbije", rekla je Mihajlović, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: Blic

Pogledajte još