Slike Milice Salaški

Milica Salaški izložila je slike u Galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca, a mi smo, u utorak 26. septembra, došli na otvaranje ove, koliko nepretenciozne – toliko i velike izložbe.

Tačno na vreme stigli su i Ljubica Jelisavac, likovni kritičar, Velizar Krstić, slikar i grafičar, profesor na FLU, Nikola Šuica, istoričar umetnosti, Željko Đurović, slikar i grafičar, Milorad Vukanović Mišel, urednik likovnog programa DKSG, Milan Bosnić, slikar, Milica Miličević, slikarka, kolege slikari i grafičari sa FLU… 

Neki su došli pre,  neki posle, ali su svi ostali, nisu žurili, već polako, uz čašicu razgovora, što o umetnosti, što o drugim temama, malo sa autorkom, malo s njenim delom, i proveli izuzetno veče. 

Autorka, prijatan i neposredan sagovornik, donela mi je katalog i likovni osvrt Nikole Šuice. Pročitaću vam polako deo koji mi se najviše svideo: “…Raskorak u ubrzanju figure na slici “Požuri” prepušta se zabavnoj gorčini rastegljivog konteksta pukog kadriranja predstave, koja može da bude svakako i samo to što jeste, ali i da cilja na aktuelne tenzije svakodnevice, na globalne i daljinske ratove, raširene klimatske promene i vrtložne posledice opstanka u društvima energetskih dezorijentacija…”

Požurite… do 15. decembra, da vidite ovu izložbu, osećam da će se ova priča nastaviti… polako.

Dragan Kljajić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.