Neće biti emocija u duelu sestara Vilijams

VIMBLDON, 3. jula 2009. (Beta-AP) - Američka teniserka Venus Vilijams uvek je podržavala mlađu sestru Serenu, čak joj je dozvoljavala da prva bira krevet u kojem će spavati, ali joj u finalu Vimbldona sigurno neće "gledati kroz prste".

"Drago mi je što je Serena u finalu, ali nameravam da je pobedim. Naravno, ne želim da ona izgubi po svaku cenu, ali hoću novi trofej", poručila je Venus Vilijams.

Ako se gledaju dosadašnje titule na Vimbldonu, Venus je svakako u prednosti u odnosu na mlađu sestru, pošto je pet puta trijumfovala na londonskom turniru.

Ujedno, Venus je prošle godine u finalu savladala baš Serenu i ove godine će pokušati da postane prva teniserka posle Štefi Graf, koja je tri puta zaredom došla do trofeja na Vimbldonu.

"Čak i ako Serena ne bude igrala najbolje što ume, boriće se do samog kraja. Protiv nje, definitivno, morate dobro da se spremite", objasnila je Venus.

Serena Vilijams takođe je istakla da očekuje pobedu, ali je svesna da će joj biti veoma teško protiv starije sestre.

"Venus je veoma težak protivnik na travnatoj podlozi. Biću veoma, veoma srećna ako je pobedim i osvojim pehar", rekla je Serena.

Ona je rekla, međutim, da neće biti previše razočarana ni ako izgubi sutrašnji duel.

"Nemam šta da izgubim u finalu. Venus možda igra najbolji tenis na Vimbldonu u ovom trenutku", zaključila je Serena.

Pogledajte još