Ženske priče A. Radoša

Erotična, nepoznata, stidljiva ... svaka ima svoju priču

U utorak, 26. septembra 2006. godine u 18 sati, u premalenoj Galeriji "Singidunum" pred velikim brojem gostiju (velikim i za zaista neku mnogo, mnogo veću galeriju), svojom izložbom fotografija pod naslovom "Ženske priče", predstavio se Aleksandar Radoš.

Ne znam zašto, ali prvo sam se setio vica o malom Perici: "Pita Perica Boga da mu napravi most preko Atlantika, a Bog mu odgovori da je Atlantik ogromna, nemirna voda i da je to sve u svemu nemoguće... A Perica ga onda pita da mu objasni zašto su žene takve kakve su. 'Koliko traka hoćeš da ima onaj most', odgovori Bog."

Žena: mlada, stara, smerna, svetica, erotična, zavodljiva, vulgarna, atraktivna, dinamična, stidljiva, tiha, sama, majka, tužna, sretna, vredna, nepoznata, pametna, svađalica, pomirljiva, depresivna, sestra, hrabra i iznad svega i uvek - lepa. Mislio sam da poznajem/znam žene, a izgleda da one više znaju o meni iako me nikad nisu ni videle ni čule. Možda sam , na neki način, na ovoj izložbi najviše naučio o njima, ali neću da vam pričam... neka vam one same ispričaju svoju žensku priču.

Dragan Kljajić

Pogledajte još