Kako joga poboljšava seksualni život?

Pozitivni učinci joge:

Jačanje spoljašnjih mišića

Teško je zadržati sve te jedinstvene poze koje se praktikuju u jogi, a jači mišići koje time dobijate popraviće vašu izdržljivost u krevetu.
Najbolje asane za to su pas koji gleda dole i vrana.

Jači unutrašnji mišići

Joga tonira celo telo, ali je naročito usmerena na mišiće unutrašnjeg zida karlice, koji su važni za vaše i zadovoljstvo vašeg partnera tokom seksa.

Mula bandha vežbe joge, poznate i kao Kegelove, usmerene su upravo na ovu oblast. Ako ne znate koji su to mišići, zamislite da vam neko ulazi u toalet dok ste na šolji. Mišići koje stežete u tom trenutku upravo su oni na koje treba da se fokusirate. Mula Bandha vežbe možete raditi i do 90 minuta, ali i na bilo kom mestu.

yoga course new zealand

Fleksibilnost

Ako hoćete da budete kreativni u spavaćoj sobi, ne morate da imate seksualne igračke. Dovoljno je dobro razgibano telo koje može da se smesti u bilo koju pozu.

Bolje samopouzdanje

Kada shvatite koliko je snažno i lepo vaše telo, ta energija prikupljena na jogi može vas ohrabriti da oterate svaku nesigurnosti i dozvolite sebi da uživate u seksu.

Poboljšana svest

Kada praktikujete življenje u trenutku koje zagovara joga, primetićete da se možete lakše nositi sa stresom, biti smireniji i srećniji. Uz to, bićete svesniji svakog momenta koji provodite s vašim partnerom u krevetu i to će vas dovesti do mnogo ugodnijih iskustava.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još