Vujošević nezadovoljan terminom utakmice

"Zadar je klub koji je doživeo promene zbog materijalnih problema, ali se na početku sezone pokazao boljim nego što se očekivalo. Pristojna su i borbena ekipa i zahtevaju potpunu koncentaciju i motivaciju", rekao je Vujošević novinarima u beogradskoj Hali "Pionir".

Vujošević je kazao da je Partizan ekipa protiv koje svaki tim igra najbolje što može.

"Dobiti Partizan je veliki trofej i veliki skalp. Mi svakog protivnika očekujemo u njegovom najboljem izdanju i moramo da budemo maksimalno spremni, inače će to skupo da nas košta", kazao je Vujošević.

Partizan će dočekati Zadar u nedelju u 21 sat, a trener crno-belih je istakao da je nezadovoljan terminom.

"Nismo zadovoljni terminima utakmica, oni nisu idealni ni za nas ni za publiku. Tek smo se u petak veče vratili iz Barselone i ekipe koje igraju jednu utakmicu nedeljno su u izvesnoj prednosti i Zadar računa na to. Gust raspored može biti problem zbog loše organizovanosti putovanja, mi smo u Barselonu išli preko Istanbula i borimo se za sponzorski ugovorom sa Er Srbijom, jer su prema Zvezdi napravili takav korak, a mi se nadamo istom tretmanu", naveo je Vujošević.

Partizan protiv Zadra neće moći da računa na duže vreme na povređenog Davisa Bertansa kao i Nikolu Milutinova, a Vujošević je kazao da ne razmišlja o pojačanjima, jer za to nema mogućnosti.

"Osim Milutinova i Bertansa, zdravstveni bilten je dobar, njih dvojica nam mnogo nedostaju, ali ne razmišljamo o pojačanjima, jer za to nemamo mogućnosti. Nemamo budžet ni za trenutni tim", kazao je trener Partizana.

Vujošević je rekao da je zadovoljan igrom svoje ekipe u porazu od Barselone na početku Evrolige, posebno borbenošću novih mladih igrača.

"Ekipa je pokazala stepen talenta, karaktera, hrabrosti i želje protiv Barselone koja ima velike igrače i velikog trenera", rekao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Boris Dalo rekao je da se trudi da se ne plaši protivnika, iako je veoma mlad.

"Evroliga je visok nivo takmičenja i trudim se da se ne plašim igrača protiv kojih igram. Protiv Zadra očekujem pobedu, dobro se pripremamo da odigramo jaku odbranu i želimo da se poboljšamo iz utakmice u utakmicu", rekao je devetnaestogodišnji francuski plejmejker.

Vujošević je dodao da je Dalo doveden da doprinese ekipi u budućnosti, ali da, kada je u pitanju borbenost i angažovanje, "on nema pravo na mladost".

Beta

Pogledajte još