Moju Seku drogiraju i podvode na Kaćkoj petlji

Ova mlada žena mesecima pokušava da sestričinu Seku izvuče iz ruku makroa. Naizmenično se sastaje s policajcima i kriminalcima svih vrsta.

I sinoć sam bila u policiji. Kažu da su im ruke vezane, jedino mogu da ja uhapse. Pitala sam: Šta čekate? Hapsite je, samo je izbavite. Više joj ne bih dozvolila da se vrati, makar morala noge da joj polomim – odlučna je ova žena.

Ono što je izmučenu tetku potpuno prestravilo i nagnalo da se obrati medijima jeste poruka koju je primila pre samo tridesetak sati. „Seka se osilila. Vadi je ili ne mogu da garantujem“, napisao joj je jedan od njenih kontakata.

Još ranije su mi rekli: ako zagusti, nju će izbosti ili poslati u Italiju. Kako da je spasem? – pita se S. M.

Tri puta sam je videla na Kaćkoj petlji. Svaki put je tu bila i ta žena, razmenimo tek nekoliko rečenica. Znam da je drogiraju, znam da trpi mučenje. Tim devojkama stavljaju sunđer da bi mogle da rade i kada imaju menstruaciju – kroz plač kaže S. M.

Nadam se da će se bar posle ovoga teksta javiti roditelji koji vode istu bitku, da se nađe neka rupa u zakonu da se moje dete izbavi – kaže S. M.

Potresna priča počela je pre šest meseci. Tada se njena sestričina, buntovna sedamnaestogodišnjakinja, suočila sa smrću oca koji ju je napustio dok je još bila beba.

Možda joj roditelji nisu bili najbolji, ali nikada nije bila prepuštena sama sebi. Zajedno sa svojim roditeljima sam brinula o njoj od malih nogu. Bila je buntovna i povodljiva, ali joj nismo popuštali – kategorična je S. M.

U februaru u kuću se uselila nova drugarica o kojoj ništa nisu znali. I problemi su počeli. Ta devojka danas negira da zna gde je Seka, a nosi njenu garderobu. Majka je bila rastrzana između problematične ćerke, drugog muža i njihovo troje dece. Kad je pustila Seku na nekoliko dana kod drugarice, nije sanjala da je neće videti mesecima.

Pozivi su se ponavljali na svake dve nedelje. Kada bi nazvala majku, stalno se cerekala, govorila joj da se ne brine, da se ona provodi, da „živi kao kraljica“. Pominjala je Suboticu, Feketić, Zrenjanin – kaže S. M.

Dva meseca kasnije pojavila se na vratima. Trudna! Držao ju je mladić, Saša, navodno budući suprug.

Neko ju je instruisao o tome šta po zakonu sme kao maloletnica. On je stalno ponavljao da ju je „odatle izvukao“, a kada ga pitamo odakle, ućuti. Bila je trudna deset nedelja, a njega je poznavala samo dve nedelje. Otišle smo u Centar za socijalni rad, ali tamo su rekli da ne mogu ništa – seća se S. M., koja je kasnije saznala da je već tada njena sestričina uvučena u prostituciju.

Tetka je tada učinila nešto što smatra svojom velikom greškom. Pomogla je Seki da abortira. Samo nekoliko dana kasnije, devojka je nestala. Ponovo su počeli pozivi.

Tada je navodno živela s nekim Mikijem. Dala nam je i adresu, misleći da ćemo biti spokojne. Njena majka je odmah tamo otišla. U stanu, umesto ćerke, dočekala su je dvojica istetoviranih i jedna starija žena – kaže S. M.

Nakon svakog poziva odlazile su na novu adresu, ali su ih dočekivali novi sumnjivi tipovi i hladni tragovi. Za Mikija je saznala da je lokalni kriminalac, a za sestričinu da je jedna od 40 devojaka koje u Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu rade za Madam, policiji dobro poznatu nekadašnju prostitutku. Sve je ispričala policiji, ali ništa nije postigla. Tada je počela da je traži po štajgama i bordelima.

U potrazi za ljudima koji bi joj pomogli da spase nećaku, S. M. je ušla i u svet kriminalaca.

Išla sam od jednog do drugog kriminalca. Kada bi mi u razgovoru pomenuli nekoga od njih, a da je upoznat s Madam i njenim devojkama, odmah sam išla da se nađem s njim. Bila sam i u Beogradu. Više se i ne plašim. Nemam šta da izgubim – navodi S. M.

Izvor: Blic