Milanović: Uveliko pravim koncept novog Partizana

BEOGRAD, 3. jula 2009. (Beta) - Novi trener vaterpolista Partizana Igor Milanović izjavio je da svakodnevno radi na fomiranju svog koncepta ekipe, sa kojom ima velike ambicije u Evroligi sledeće sezone.

"Razmišljam o sastavu tima i analiziram prošlu godinu, dnevno čak i po šest sati. Pravim koncept ekipe, razmišljam o mogućnostima igrača... Osećam kreativnu energiju u stomaku i srećan sam što ću imati ovakav izazov", rekao je Milanović novinarima na stadionu Partizana.

Milanović je ocenio da je njegov prethodnik Dejan Udovičić imao problem zbog malog broja jakih utakmica u domaćem šampionatu.

"Rad mog prethodnika bio je rad 'na slepo'. Zbog malog broja utakmica nismo pokrili sve slabosti unutar tima. Na osnovu vizije koju imam pokušaću sledeće sezone da izborim što bolji plasman u Evroligi", kazao je on.

Na pitanje šta podrazumeva pod svojom vizijom igre "crno-belih", novi trener bivšeg višestrukog prvaka Evrope je rekao:

"Igraćemo malo opuštenije u napadu, sa preciznijim zadacima. Čini mi se da se ranije dosta igralo na silu. Takođe, u odbrani nam je potrebna bolje definisana igra, ali u svakom slučaju, vidim veliki prostor za napredak", kazao je on.

Milanović je dodao da ga raduje formiranje Interlige sa ekipama iz Mađarske, Rumunije i Slovačke.

"Mene kao trenera Partizana raduje Interliga, i srećan sam što ću kroz kvalitetne utakmice moći da podignem kvalitet ekipe na viši nivo. Ova liga će nam mnogo značiti na kreiranju ambijenta za takmičenje u Evroligi", zaključio je Milanović.

Pogledajte još