Nakon prajda u Podgorici: Huligani kamenovali redakciju “Vijesti”

Kako je saopšteno iz “Vijesti”, prostorije tog dnevnog lista kamenovane su dva puta, a tom prilikom polomljeno je staklo na prozoru zgrade redakcije, a oštećen je i službeni automobil.

Redakcija “Vijesti” je, kako se navodi, zatražila policijsku zaštitu.

U Podgorici je danas održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici parade na kraju bili evakuisani iz centra grada.

Učesnici Parade ponosa, njih oko stotinu, nakon završetka povorke evakuisani su policijskim maricama iz centra grada, jer nije mogao drugačije da im se obezbedi siguran izlaz iz zone u kojoj je održana prva gej parade u glavnom gradu Crne Gore.

Na “Montenegro prajdu”, koji je održan pod sloganom “Crna Gora ponosno”, bilo je oko stotinu učesnika.

Oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedinica, napravili su nekoliko “prstenova” oko maršute kojom je održana prva gej parade u glavnom gradu Crne Gore, a centar Podgorice čitavo vreme nadletao je policijski helikopter.

Učesnici parade prošetali su se centralnom podgoričkom saobraćajnicom - Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, odnosno od bivšeg hotela Crna Gora do stare zgrade Vlade Crne Gore i nazad.

Taj deo grada potpuno je bio blokiran već od ranih jutarnjih časova, a policija je imala više žestokih okršaja sa protivnicima prajda, koji su na nekoliko mesta pokušali da uđu u zonu održavanja manifestacije.

Policija je u tim sukobima upotrebila pendreke i suzavac, dok su protivnici Parade ponosa uzvratili petardama, bakljama i kamenicama.

U tim sukobima, prema nezvaničnim informacijama, ima više povređenih.

Izvor: Pressonline

Pogledajte još