Partizan slavio u Jagodini

Prvi gol za Partizan postigao je Miloš Jojić u 34. minutu, a asistirao je kod pogodaka Nemanje Petrovića u 51, i Nemanje Kojića u 84. minutu.

Pored strelaca, najzaslužniji za pobedu aktulenog šampiona bio je i golman Vladimir Stojković, koji je u više navrata dobro intervenisao, a u 31. minutu odbranio je jedanaesterac.

Partizan je tako prekinuo niz od dve utakmice bez pobede i sa 20 bodova vratio se na prvo mesto na tabeli, ispred Čukaričkog koji ima 18 i Crvene zvezde i Vojvodine koje su sakupile po 16 bodova.

Jagodina, koja u osam utakmica nije uspela da postigne gol protiv Partizana, zauzima osmo mesto na tabeli sa 12 bodova.

Jagodina je dobro počela utakmicu, već u drugom minutu mogla je da povede posle akcije u kojoj su učestvovali Milan Milinković, Aleksandar Pešić i Vuk Mitošević. Mitošević je snažno šutirao s ivice šesnaesterca, ali je golman Partizana Stojković dobro intevenisao i izbacio loptu u korner.

Prvu šansu crno-beli imali su u devetom minutu, kada je s oko 20 metara Andrija Živković šutirao preko gola. U 20. minutu isti igrač je dobro asistirao do Ismaila Fofane, ali napadač Partizana s nekoliko metara nije uspeo da pogodi mrežu.

U 31. minutu sudija Milorad Mažić dosudio je penal za Jagodinu, pošto je igrač Partizana Miloš Ostojić igrao rukom u šesnaestercu. Dario Damjanović je šutirao u golmanov donji desni ugao, a Stojković je uspeo da odbrani.

Tri minuta kasnije Partizan je poveo posle solo prodora Jojića. Reprezentativac Srbije je ušao u kazneni prostor, driblingom se oslobodio čuvara i precizno šutirao u gornji desni ugao golmana Anđelka Đuričića.

U prvoj ozbiljnijoj akciji u drugom poluvremenu šampion Srbije je duplirao vođstvo. Akciju je započeo Saša Ilić, Jojić je dobro odigrao dupli pas s Erikom Đemba Đembom i dodao do Petrovića, koji je levom nogom poslao loptu u mrežu. Petrović je tri minuta pre toga ušao u igru kao zamena za povređenog Živkovića.

Jagodina je posle toga pojačala napade - u 61. minutu Miloš Lepović je šutirao pored stative, dok je Stojković četiri minuta kasnije odbranio šut Aleksandra Živanovića koji se našao sam ispred golmana crno-belih.

Petrović je u 74. minutu šutirao pored gola Jagodine, dok se dva minuta kasnije Nemanja Kojić našao sam ispred Đuričića, ali je golman Jagodine dobro odbranio. Napadač Partizana je 10 minuta kasnije, ipak, uspeo da pogodi mrežu. Jojić se izborio za loptu i dodao do Kojića, koji je loptu poslao u suprotan ugao i tako postavio konačan rezultat.

U 10. kolu, narednog vikenda, Partizan će na svom terenu igrati protiv Napretka, a Jagodina u Beogradu protiv Rada.

Pogledajte još