Da li špijunirate stare ljubavi na Fejsbuku?

0

Sa nekim bivšim partnerima ostajemo u dobrim odnosima, neke ne želimo nikada više da čujemo (a ni vidimo), za neke se nadamo da ćemo ih ponovo negde sresti… Kako god bilo, pojedine informacije o bivšima je zanimljivo znati a čak 85 posto to čini špijuniranjem Fejsbuk profila nekadašnjeg partnera.

On prati vaš profil na Fejsu

Rezultati nedavno sprovedene ankete pokazali su da 85 odsto ispitanika redovno gleda profil bivšeg partnera, a svaka peta osoba to radi barem jednom nedeljno. Iako ne znamo tačno zašto je to tako, proučavanje profila bivših partnera očito nas itekako zanima. Zadovoljavanje znatiželje sigurno je jedan od razloga.

Dobra strana ogovaranja

Iako nije lepo ogovarati, jedna nedavna studija Univerziteta iz Jute pokazala je kako izražavanje negativnih emocija koje osećate prema bivšima ima pozitivan uticaj za vas – manja je verovatnoća da ćete pasti u depresiju nego kada osećanja držite duboko u sebi.

Zadržite kontakt

Iako ste verovatno očekivali da je poželjno da prekinete komunikaciju sa bivšim, istina je potpuno drugačija. Naravno, u slučaju da za njim još malo patite. Studija Univerziteta u Arizoni pokazala je da ćete raskid lakše podneti ako održite neku vrstu kontakta s bivšim. Intenzitet komuniciranja ne treba da bude kao kada ste bili zajedno, ali par neobaveznih mejlova ili poruka kojom mu čestitate rođendan apsolutno su prihvatljivi.

Bliskost s novim dečkom razvijte pričom o bivšem

Ne treba novom dečku po ceo dan da pričate o bivšoj vezi jer jedino što ćete postići je da mu date do znanja da bivšeg niste preboleli, ali istraživanja su pokazala kako iskrenost o bivšim vezama i problemima razvija prisnost i intimnost.

Velika je verovatnoća da želi da se pomirite

Jedna anketa sprovedena među muškarcima i ženama pokazala je da su muškarci ti koji su za bivše partnerke emocionalno više vezani. Većina ispitanih muškaraca koji su i dalje bili solo izjavila je kako bi i dalje voleli da su u vezi s prethodnom devojkom, dok je istu stvar želela samo jedna četvrtina ispitanih žena.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.