Angažovala policajce da ubiju njenog muža i prijatelja

Sve je počelo pre nekoliko nedelja kada su pripadnici Odeljenja za narkotike posetili njenu kuću nakon što su je komšije prijavile zbog dilovanja droge i prostitucije.

Tom prilikom, žena je pristala da postane doušnik, a kada su sledećeg dana došli kod nje da bi potpisala zvanični dokument o tome, krenuli su zajedno automobilom kako bi ima pokazala gde živi diler droge. Dok su išli ka njegovoj kući, ispričala je policajcima da mrzi svog supruga Nila Logana (57) i da namerava da ga ubije.

Agenti su tom prilikom odlučili da se predstave kao mogući saučesnici i nagovestili da bi mogli da joj pomognu u tome. Ispričali su joj da poznaju nekoga ko bi mogao da ubije njenog muža, a ona je izvadila dve ukradene kreditne kartice, koje im je dala kao avans.

Sledećeg dana Terero se sastala sa dvojicom policajaca i jednim agentom na tajnom zadatku iz policije u Bojnton Biču, koji joj se na parkingu šoping-centra predstavio kao ubica. Tererova mu je dala napunjenu sačmaru i municiju i pristala da mu plati 30.000 dolara, rekavši da će novac naplatiti od životnog osiguranja svog muža.

Prijatelj kog je htela da ubije posetio je u zatvoru

Osim ubistva supruga, Terero je na meti imala i porodičnog prijatelja Vilijama Stroba, koji ju je, međutim, posetio u zatvorukako bi joj pružio podršku. Strob je rekao sudiji da ga je policija u Bojnton Biču obavestila da je Eniblekis u zatvoru, ali da nisu hteli da mu kažu zašto je uhapšena.

Kada je sudija Kerolajn Šepard odbila da optuženu oslobodi uz kauciju, Strob je saznao da je pokušala da angažuje policiju da ubiju njega i njenog supruga.

"Ona to nikada ne bi uradila. Imala je ozbiljne probleme zbog droge i alkohola. Ona je apsolutno bezopasna. Kada sam to čuo, samo sam se nasmejao", rekao je Strob novinarima ispred sudnice.

On je dodao da je pokušavao da joj pomogne da se izleči od zavisnosti i da je ona “divna” kad je trezna, ali da se pod dejtvom alkohola pretvara u drugu osobu.

Nil Logan, suprug Eniblekis Terero, podneo je zahtev za razvod u avgustu, samo tri meseca nakon što su se venčali.

Izvor: Blic

Pogledajte još