Fratini danas u Beogradu preuzima funkciju savetnika

0

Bivši šef italijanske diplomatije i nekadašnji potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini preuzeće danas dužnost savetnika u Vladi Srbije.

Italijanski diplomata će, kako je ranije najavljeno, biti angažovan “bez naknade”, a srpskoj vladi će pružati pomoć u procesu pridruživanja EU, posebno u vezi s poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora.

Fratini će se, tokom dvodnevne posete Srbiji, sastati sa brojnim srpskim zvaničnicima, kao i sa šefom delegacije EU u Beogradu Majklom Devenportom, prenela je italijanska agencija Nova.

Kako navodi ta agencija prenoseći izjave njegovih bliskih saradnika, italijanski zvaničnik će srpske vlasti pozvati da nastave proces reformi u cilju približavanja EU.

Fratini će večeras prisustvovati i svečanosti povodom obeležavanja pete godine od stvaranja Srpske napredne stranke, na kojoj će među zvanicama biti i drugih međunarodnih predstavnika, dodaje Nova.

Vlada Srbije do sada je kao savetnike angažovala nekadašnjeg predsednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros Kana i bivšeg kancelara Austrije Alfreda Guzenbauera.

Izvor:Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.