Šta sve muškarci kažu da bi dobili seks bez kondoma

Nedavno objavljena studija u časopisu "Journal of Sex Research" pokazala je da čak 80 odsto muškaraca priznaje da su se poslužili barem jednom od brojnih taktika ne bi li partnerku nagovorili na seks bez zaštite. Što je još gore, veliki broj muškaraca priznaje da su u proseku pokušali tri i po različite taktike izbegavanja kondoma.

Za potrebe studije, naučnici sa Univerziteta u Vašingtonu anketirali su više od 313 muškaraca u dobi između 21 i 30 godina o njihovu seksualnim ponašanju, uključujući i njihovu istoriju upotrebe kondoma te moguće izbegavanje njegovog korišćenja, prenosi "womenshealthmag.com".

Na kraju istraživanja naučnici su otkrili pet najčešćih fraza kojima se muškarci služe kako bi nagovorili partnerku na seks bez kondoma.

Ne brini se, potpuno sam zdrav.

Ovo je najpopularnija taktika među muškarcima. Tako, prema istraživanju, čak 37,7 odsto muškaraca smatra da je tvrdnja da su fizički sasvim zdravi dovoljna da partnerku razuvere u nameri stavljanja kondoma. Prema rečima naučnika, većina muškaraca smatra da ako je "tamo dole" naizgled sve normalno, tada je najverovatnije i sve u redu. Međutim, činjenica je da su brojne polno prenosive bolesti asimptomatske kod muškaraca, tako da bez testiranja možda nikada neće ni znati imaju li problem. Osim toga, tu je i pitanje trudnoće. Stoga, kako savetuju stručnjaci, ako želite da upotrebite kondom, tada ga jednostavno samo otvorite i nemojte čekati da on to učini.

Tako si seksi. Ne mogu više čekati, učinimo to odmah sada.

Većina muškaraca (tačnije 73,2 odsto) smatra da slatkim rečima i komplimentima partnerku mogu lako nagovoriti na seks bez kondoma. Stručnjaci kažu da je upravo ovo jedna od najopasnijih taktika jer je u trenutku kada hormoni divljaju, vrlo lako pasti pod taj uticaj. Napast je najlakše eliminisati tako da čvrsto odlučite, bez obzira na sve, da se držite svog plana. Kako bi prošlo što bezbolnije, stavite nekoliko kondoma u torbicu i u fioku noćnog ormarića kako bi vam bili na dohvat ruke. Upravo to će vam olakšati da ne promenite mišljenje u trenutku i kasnije možda zažalite.

Bez kondoma puno mogu puno bolje da te osetim.

Ovo je najstariji izgovor, a čak 50,3 odsto muškaraca priznaje da se upravo njim i poslužilo. Osim toga, ta izjava gotovo uopšte ne mora biti istinita. Prema nedavnom istraživanju objavljenom u časopisu "The Journal of Sexual Medicine", i žene i muškarci u seksu uživaju jednako sa i bez kondoma. Prema rečima naučnika, žene čak prilikom seksa s kondomom lakše doživljavaju orgazam jer ne moraju da se brinu o mogućoj trudnoći ili polno prenosivim bolestima. Osim toga, različiti kondomi imaju brojne prednosti po pitanju užitka, počevši od onih s ukusima do onih s lubrikantom, rebrastih.

Možemo li to učiniti bez kondoma?

Zanimljivo, čak 40 odsto muškaraca priznaje kako najčešće posežu za tim naizgled nevinim i iskrenim pristupom. S tom frazom muškarci koji žele izbeći korišćenje kondoma smatraju da će stavljanje partnerke pred takvo jednostavno pitanje i nju navesti da poželi seks bez kondoma. Ako ne želite bez kondoma, na jednako jednostavan način mu recite: "Ne. Nema kondoma, nema seksa."

Šta, zar mi ne veruješ?

Emocionalna igra je glavni adut, a prema istraživanju, to je pokušalo čak 34 odsto muškaraca. I dok će se neki muškarci uvrediti na insistiranju korišćenja kondoma, drugi će, pak, upravo to koristiti kao sredstvo manipulacije. U tome slučaju dovoljno je objasniti da to nema veze s njim lično i da o tome nemate šta da raspravljate.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.